Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Електролизер на Stanley Mayer
vlindos:
--- Цитат на: v_silianov в Юни 14, 2008, 04:54:51 pm ---
--- Цитат на: mzk в Юни 14, 2008, 02:12:13 pm ---Ами не съм сигурен в българската терминология.
КПД (Коефициент на Полезно Действие)
КНТ (КоефициеНт на Трансформация) (COP на английски).
Климатиците имат СОР (КНТ?) 4 например.
Не знам да има устройство, при което ЗЗЕ да е нарушен.
--- Край на цитат ---
Ми това за климатиците пак не е така КПДто им е под 100% който каже противното е в грешка, това е търговски трик. Грешката идва от това че самият климатик ползва външната топлина на въздуха която не се взима в предвид, който въздух също има не малка енергия , там се ползва цикъл на Карно при който е валиден принципа на термодинамиката за енергиите че не може от нещо нищо. Поне аз така сам учил в МЕИ.
--- Край на цитат ---
По принцип избягвам тези дискусии ама толкова много говорите за КПД и перпето мобиле и не се сдържах.
Значи енергия от нищото има :) И не говорим за преобразуване на енергия поне според съществуващите закони на физиката.
За справка вижте Casimir Effect. Той признат от съвременната физика и се състои от това, че се появяват сили на привличане (или отблъскване в зависимост от конфигурцияата) между две не заредени (магнитно и електромагнитно) метални плочи разположени на много близко разстояние (няколко микрометра).
Подробности: http://en.wikipedia.org/wiki/Casimir_effect
Още относно енергията нищото...
Какво смятате предизвиква гравитацията - тя не може ли да се използва за производство на енергия ( е ние не можем ;) ? При това за разлика от магнита гравитацията е завинаги.
Какво мислите за постоянно разширяващата се вселена. Масата е енергия - нали така ? Следователно имаме постоянно производство на енергия нейде из дебрите на вселената.
Нека подчертая, че съм абсолютно съгласен за съществуването на енергии които човек не може да използва. Най-убедителен пример за това ми се вижда Joe Cell която е като лупа за слънчевата енергия с която запалваме огън. Е в този случай се твърди, че е лупа за Етер. Незнам може да не е вярно, но някой ден може да стигнем и до ескперимента с нея (Тони обаче май вече има резултати).
Във връзка на това, че енергия може да се създава държа да отбележа че има и антиматерия (макар и официонално недоказана), която може да унищожава енергия ... така че ... "неведоми са пътищата божии"...
Не се заяждайте ами експериментирайте ;)....
Тони:
В едно не съм съгласен "енергия от нищото", така наричаме дадено явление като не знаем от
къде идва енергията. А антиматерия има и в момента се добива, и експериментира с нея. В
Швейцария се построи най-големия ускорител, чрез бомбандиране на материал се получава
отрицателен протон и положителен електрон. Клетката на Джо е видно доказателство за наличието на енергия, която поне аз не съм чувал. От експериментите с Джо, отрицателната
индуктивност стигнах до извода, че радиална енергия съществува. Разпространението и е двупосочно и клетката на Джо и отрицателния резистор създават среда, за натрупване на положителна или отрицателна енергия. Или при наличието на двата вида тя се губи, неотра-
лизира както индуктивноста в бифлярката.
administrator:
Още едни изследователи споделят моето виждане - че има връзка между нагревателя на Питър Дейви и клетката на Стенли Майер: http://aquapulser.com/research.html
Петър:
--- Цитат ---Ми това за климатиците пак не е така КПДто им е под 100% който каже противното е в грешка, това е търговски трик. Грешката идва от това че самият климатик ползва външната топлина на въздуха която не се взима в предвид, който въздух също има не малка енергия , там се ползва цикъл на Карно при който е валиден принципа на термодинамиката за енергиите че не може от нещо нищо. Поне аз така сам учил в МЕИ.
--- Край на цитат ---
Тъй като стана въпрос за КПД, ще се намеся и аз в този спор. Започваме с климатика. Климатика има КПД над 100% с едно уточнение обаче. Климатика - като агрегат, като едно цяло. Иначе отделните възли като вентилатори, компресори и т.н. естествено имат КПД под 100%. Пак повтарям - говорим за целия агрегат наречен климатик със всичките му джаджи в него. Замислете се върху това и кажете, че не е вярно.
Защо за един бойлер или една печка да говорим за КПД 80-90% - виж справочниците, а за един климатик казваме КОП 2.5. И на двата уреда на входа имаме ел енергия, а на изхода - топлина!! Извод-официалната наука никога няма да признае за съществуването на КПД над 100%. Нека поне в този форум да назоваваме нещата със истинските им имена.
А иначе и аз съм завършил МЕИ, но това не ми пречи да кажа - да има КПД над 100%.
Поздрави на всички и четете учебниците между редовете!!
v_silianov:
--- Цитат на: Петър в Юни 16, 2008, 09:52:20 am ---
--- Цитат ---Ми това за климатиците пак не е така КПДто им е под 100% който каже противното е в грешка, това е търговски трик. Грешката идва от това че самият климатик ползва външната топлина на въздуха която не се взима в предвид, който въздух също има не малка енергия , там се ползва цикъл на Карно при който е валиден принципа на термодинамиката за енергиите че не може от нещо нищо. Поне аз така сам учил в МЕИ.
--- Край на цитат ---
Тъй като стана въпрос за КПД, ще се намеся и аз в този спор. Започваме с климатика. Климатика има КПД над 100% с едно уточнение обаче. Климатика - като агрегат, като едно цяло. Иначе отделните възли като вентилатори, компресори и т.н. естествено имат КПД под 100%. Пак повтарям - говорим за целия агрегат наречен климатик със всичките му джаджи в него. Замислете се върху това и кажете, че не е вярно.
Защо за един бойлер или една печка да говорим за КПД 80-90% - виж справочниците, а за един климатик казваме КОП 2.5. И на двата уреда на входа имаме ел енергия, а на изхода - топлина!! Извод-официалната наука никога няма да признае за съществуването на КПД над 100%. Нека поне в този форум да назоваваме нещата със истинските им имена.
А иначе и аз съм завършил МЕИ, но това не ми пречи да кажа - да има КПД над 100%.
Поздрави на всички и четете учебниците между редовете!!
--- Край на цитат ---
За мен кпд над 100% не съществува , обяснил съм защо при климатиците не е над 100%. КПД над 100% е вечен двигател . Като има кпд над 100% защо не направят Ел. централа която да се самозахранва , м . Това е просто използване на евтина енергия.
Климатика като цяло , половинка, третинка е с КПД ПОД 100%. смешно е да твърдиш обратното . Ефективността от парична гледна точка наистина може да е повече от 1ца това обаче не е КПД.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия