Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Електролизер на Stanley Mayer
djinovski:
Привет на всички експериментатори !
Искам да попитам дали някой е повторил резултатите на Ravi ? Човека е дал пълно описание на направата на клетката а тук, като че ли няма интерес към неговата работа. Като ви питам ще кажа, че съм направил електрониката и остава да взема тръбите ( 316l ), от Пловдив, да сглобя клетката и да започна с дългото кондициониране. Ако нещо не е наред с описанието на Ravi, моля да споделите.
Успех с експериментите!
mzk:
Здравей!
В действителност няма много репликации на клетката на Стенли Майер (Дейв Лаутон / Рави), но има пробвали (не знам резултати).
За кондиционирането, мисля че методът на Боб Бойс е по- добър-
1. почистване от железни окиси с голям ток;
2. дълга работа на клетката при много малък ток (до 1А).
Процесите са описани във форума.
Успех!
Reformator:
http://www.panaceauniversity.org/Ravi%20Cell.pdf - репликация на Ravi с ефективност (според него) 1700%.
--- Цитат ---Ячейки потребляют напряжение/ток 12-13v/3-4a – в среднем 57 watt. Мощный выход газа из дистиллированной воды без добавления электролита.
Разница между репликациями Ravi и Dave: инженер Ravi построил большую ячейку и измерил выход газа. Тест не оставил сомнений в идентичности процессов с ячейкой Meyer. Результат Мэйера: 1700% Фарадеевского максимума. Логическое заключение: импульсная униполярная резонансная система - это не обычный электролиз.
--- Край на цитат ---
Ето файла:
Strashimir:
Е тоя Ravi е подходил нечовешки стриктно и точно! Хвърлих един поглед на документа и макар, че е в страни от интересите ми и разбрах малко от него ми стана ясно, че това е един супер труд (и създаването на устройството и написването на документа). Браво на пича и повече такива като него!
rstep:
Мой небольшой вклад в общее дело: Электрохимический анализ ячейки Мейера
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия