Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електролизер на Stanley Mayer

<< < (22/27) > >>

djinovski:
Привет на всички,

Във форума energeticforum.com потребител H2Opower е предложил обяснение за реализацията на свръхефективна електролиза. В нашия форум мисля, не е разгледана тази възможност. Ето цитат:

The Gas Processor is not a subsystem it is the KEY to this technology. Study the bond energies and once you understand them you will see that what I have done is expained the works of Stanley Meyer with science.

It only takes 1836 kJ/mol to break the bonds of the water molecule, and Stanley Meyer said in his patent he ionized the oxygen atom to its fourth enregy level and that yeilds 7469.2 kJ/mol. So, as you can see the unstable oxygen atoms have far more energy needed to do the job of breaking down the water molecule.

Let this be the year of energy independence for all

момчо:
колега water,

1 joule= 1 newton x 1 meter = 1 watt x 1 second
1 kJ = 1000 newton x 1 meter= 1000 watt x 1 second

значи ако следваме тази логика трябва да приемем за "истина" факта че за да се доведе кислорода до това четвърто състояние при което се отделят 7469.2 kJ/mol необходими за отделянето на водорода , ние трябва да "внесем" в системата 1836 kJ/mol. нали, или нещо греша?
сега колко, аджаба, енергия е 1836 kJ на мол?
1 мол вода = 2 водорода х ( 1.008г/мол) и 1 кислород х (15.999г/мол)
1 J= 1ват на секунда
1 kJ= 1000 J= 1000 вата на секунда => в нашият случай 1836 киловата на мол= 12волта със сила 153 Ампера, или както е при Майер 26 волта 70 Ампера.. опа обаче забравихме кило-ватовата скала, така 153 КилоАмпера или 70 КилоАмпера.значи по тази логика ние трябва да внасяме това колосално количесво енергия за да се отдели 2.016 г от всеки мол водород, което е 0,18119808 г (маса газ) краен продукт. мисля че има грешка в теорията на H2Opower. може да са 1836 ДЖАУЛА без кило- , по-човешки ми се струва.  ::) ;D

djinovski:
Здравей Момчо,

не съм правил тези изчисления, идеята се обсъжда обширно в energeticforum.com. Ако е вярно, че Стенли Маер е постигнал 7 лит./мин газ то те са недостатъчни за да захранят 1.6 литра двигател. Освен това там се твърди, че в последния вариант при бъгито на вода не е използвана водна горивна клетка.

gotiniq7:
Споделям мои наблюдения. Колата ми е пълна инжекция с голям колектор, и обикновена газова. Плочката е преди дебитомера. Значи имаме дебитомер, 50 см маркуч ф72мм, смукателни тръби и всичко това пълно с пропан-бутан (а поради липса на контрол дали е пропан-бутан, само лукойл си знае) и въздух. Та поради стопена лула, преди 1 месец няколко пъти гръмна при ускоряване и не беше кои знае какво, доста газ а се чу слабо, по-скоро се усети по забиването на двигателя. А вчера напълних 1,5 л бутилка от минерална с ННО, 2 вестника, запалката и... Сериозен гръм, около 10 пъти по силен от пропановия, и бутилката се сгъна като бургия :)

момчо:
gotiniq7, :D :D :D !!!!

колега.. гледай да не изравниш квартала с земята, при подобни опити.  ;D ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия