Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

Искам GEET

<< < (5/15) > >>

juliang:
Енталпи, за не знам кой път ще ти го кажа - няма проблем да се построи такава кола. Проблема ще е цената й и ползваемостта й.
За да се движи един автомобил са неободими около 250 вата. Това преодолява въздушното съпротивлние до около 50-60 км/ч и триенето в гумите. Тесла със 100 киловатчасови акумулатори минава около 350 км. По тази логика на един автомобил не му е неоходим двигател с повече от 2 конски сили за да се движи. Ще му сложат една 8 степенна скоростна кутия и по баирите ще се движи с 5-10 км/ч, като камионите.
С'я ти ми кажи ... ще си купиш ли такава кола?

После ми кажи как си представяш да се построи двигател който да има диапазон на отдаваната мощност в рамките от 2 до 100 киловата. Не че е невъзможно, просто ще е изключително скъпо. Можеш да сложиш и 2-3 двигателя в колата - един 5 киловата, един 25, и един 100. Колко му е - ще имаш грижата за 3 двигателя - 3 масла, 3 к-та свещи, 3 пъти по-голяма ввероятност нещо да се счупи, цена за 3 двигателя... И ще влачиш 3 двигателя, като ще ползваш само един в дадения момент.
Кой ще е лудия дето ще си купи такава кола?

Михаил Кузмов:
Оооо juliang, Enatalpii е непреодолимо прав! Вземи за пример само един. Нашего брата ром. Той изцяло си живее на СЕ! По най различни начини, всички ние му плащаме да живее без да влага. Нямам в предвид по глупавите, които не правят деца!
Та така, детандера даващ изобилно СЕ, просто отдавна е изобретен и в действие.

Vector:
Има ли GEET,няма ли?

Радико:
Не е ли очевидно, че няма. Ако не вярваш пробвай се да ни дикажеш че има, направи го.

Vector:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Exhaust_gas_recirculation

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия