Справочници, схемотехника, теория > Трансформатори, силова, захранваща и стабилизаторна схемотехника

Лабораторен регулируем импулсен стабилизатор, автом. зарядно 0,7-30V/10mA-5A

<< < (6/8) > >>

EDM electronics:

--- Цитат на: dtmf в Май 30, 2011, 12:51:36 am ---Волт-ампермера......... в комбинация с импулсния стабилизатор тук ще се получи завършен уред. Измерването на отдадената енергия (капацитет на акумулатор) си е точно за зарядно устройство.

--- Край на цитат ---

Само че ще има голям проблем при тия 40 V-ви импулси. Предполагам, че процесорът ще ти се побърка. На мен никак не ми беше лесно да накарм цифровите волтметри да работят. Затова и описах по-напред проблема и как той да се реши.

Смущенията идват по проводниците. Дори и да се екранира, ефекта е нулев.

seyfetin:
Имам проблем с защитата!! Свързах ключа както е показал колегата и пускам S1 и червеният светодиод не свети и не отчита напрежение на изхода, въртя RP4 и не става нищо. Като завъртя RP1 диода светва и тогава почва да отчита напрежение, и тръгвам да настройвам тока с RP3 и след като настроя почвам да въртя RP2 ама диода на угасва и крайна сметка нищо не се получава!! Ако може някой да ми обясни как трябва да са нещата след като пусна S1. Кога трябва да свети диода ( като настройвам тока ли? ). Много ще сам благодарен ако някой обясни стъпка по стъпка. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!

seyfetin:
Слушах съвета ти колеха и проверих напрежението в контролните точни и между R6 и R7 по схемата трябва да е +0.7 а при мене е +0.2!!!! На какво може да се дължи това, ако може да ми помогнеш много ще сам ти благодарен !!

seyfetin:
Пробвах с RP1 и при положение крайно долно напреженията са същите които са показани на схемата, и тогава червения диод светва???

seyfetin:
Не може ли да ми кажеш къде да меря ( Ако може на схемата да ги отбележиш ) и колко трябва да е напрежението, много ще сам ти благодарен!!! Според мете има проблем покрай LM393 и не знам там какви напрежения да търся!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия