Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Решил съм да пробвам този генератор на водород

<< < (2/2)

venvel:
NaOH - натриева основа - сода каустик, KOH-калиева основа.

sharkdata:
Здравейте на всички :D
Така до момента изчетох доста за електролиза и т.н. и доколкото разбирам при проекта на Hydrostar не се ползва просто електролиза с катод и анод а се пускат някакви сигнали от рода на 30kHz.Преди да пиша си направих най-обикновен опит в чаша с вода поставих медна пръчица от 75омов кабел и алуминиево фолио навито плътно на руло такаче да се получи пръчица.Вързах едната пръчица за + другата за - на една батерия 6 волта 1.2 А и започнаха да се отделят балончета от - сменях ги нямаше значение балончета излизаха само от - а като съм чел за електролизата знам че при + става кислород а при - водород или нещо бъркам.И така ставаха балончета след което прекратих и с една запалена кибритена клечка пуках малките балончета на повърхноста а те пукаха та даже изгориха част от чашата.Без значение смешния ми опит някой би ли ми разяснил действието на електролизата при хидростара като цяло(щото нещо от инфото неразбрах точния принцип) и при обикновенна електролиза  пластини и двете ли трябва да са от еднакъв материал в случая неръждавейка и какво нашпрежение се пуска защото ми прави впечатление че при прав ток с голям А резултатите са най-добри.Благодаря предварително и браво на човека който се е сетил да направи такув форум изклчелно полезн е особено при цената на бензина  :lol:

mzk:
Прегледай тази тема и особено към края- където съм се постарал да резюмирам: http://forum.mazeto.net/viewtopic.php?t=291

Ако очакваш да сглобиш нещо, което да ти дава достатъчно водород за икономия- ще е трудно..

Прегледай и порчети материалите за електролизата в този форум. Потърси за електролизата и в google - wikipedia също. Има материали на български с прилични обяснения.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия