Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Flavorwave Oven - инфрачервена фурна
vitan:
Вземи тонколконки и ги включи към компа. Звънни на някакъв телефон сложен до тях и засечи колко секунди имаш излъчване (звук/смущения от GSM-a), преди телефона да звънне!! През това време телефона излъчва и се свързва с клетката! А аз съм ремонтирал телефони и знам достатъчно добре какво говоря. Централата не ми даде, че телефона е изключен или извън обхват. Факт.
Телефона стария на 900 мегахерца успя да излъчи и да се свърже с клетката! И звънна. Нарочно сложих стар телефон, да опитам на 900 мега. За 2400 това е много по-лесно за излизане от "кафеза". Ако на мен не вярваш, задълбай малко повече. Питай тоя-оня, па после ще си говорим. Това не е конспирация, а факт. Ако друго не е, ТОВА ПОНЕ Е.
ppankov:
То като сме тръгнали, дай да кажем и за другите уреди.
Обикновения кинескоп излъчва гама лъчи !!!
Нека някой ме обори, че не е така...
GSM-те имат кръгова диаграма на излъчване и трябва доста да се постараеш да го изолираш да не излъчва.
gotiniq7:
На 2,45 Гхц дължината на вълната е 12,2 см точно, ако имате под ръка добър диод, 3 см четвъртвълново парче медна тел и един волтметър. Детектора е готов.
Заземявате го в тръбата за студена вода, на мястото на СЛ слагате високоомния волтметър. За еталон се прави друга антена на 1750 мегахерца на която предават повечето GSM-и в градски режим и дължината на вълната е 17 см( 4,25 см е 1/4) . Не е много сигурно на колко ще ви работи слушалката, затова ако имате от менюто да се избира честотата е най-добре, най-старите имат 945 мхц предаване, което е 32 см дължина-антена 8 см. Мощностите ги знаете , на 900 е 2 вата, на 1800 е 1 ват. Подозирам че на печката ще отчете 100тина пъти по-високи показания. Ако запали лум. лампа то тогава и комшиите ще имат проблем не само оператора в кухнята
MarioBros:
Затварял съм телефон в метална желязна кутия изцяло херметизирана без грам дупка, звъня и чувам как вибрира.
Какво става с фарадеевия кафез?
ppankov:
До преди малко писахте за микровълновата, сега го обърнахте за мобилните телефони и
теорията, че "микровълновите излъчват вредни СВЧ извън обема си" остана като непроверен слух, който по силата на мълчаливото съгласие се приема за вярно...
Не съм съгласен, не е вярно !!!
Който не вярва да провери.
@vitan, като си ремонтирал мобилни телефони, можеш ли да кажеш със сигурност дали апаратите работят със пълна мощност, т.е. на пълни 2 вата? Мерил ли си напрегнетостта на полето и поляризацията на сигнала?
Защото със ретранслатор 2 вата във УКВ-обхвата, на хоризонтална поляризация, може да се покрие радиус от 15 километра и в облачно време към 18.
Един приятел, със 100 миливата мощност, във VHF обхвата покрива квартал Хладилника и
транслира цифровия мултиплекс във обикновена аналогова телевизия...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия