Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Flavorwave Oven - инфрачервена фурна

<< < (4/6) > >>

gotiniq7:
Така е GSM-а е 1 ват на 1800 мегахерца, 2 вата на 900 и екранирането на микровълновата не го спира... Какво да кажем за 500 вата от магнетрона ??? Радост за ОНКОДИСПАНСЕРА

П.п. Тъкмо пробвах и аз, резултата е че обхвата е до горе, демек не падна и чертичка на долу - вижда се през стъклото докато звъни

ppankov:

--- Цитат на: vitan в Януари 30, 2010, 09:26:37 pm ---!! Факт - телефона не може да иззвъни без да се свърже с клетката.

Т.е. микровълновата фурна е клетка, която не може да узапти един стар ДжиЕсЕм на 900 мегахерца, камоли микровълните.... !!

--- Край на цитат ---

--- Цитат на: vitan в Януари 30, 2010, 09:26:37 pm ---!! Факт - телефона не може да иззвъни без да се свърже с клетката.

Т.е. микровълновата фурна е клетка, която не може да узапти един стар ДжиЕсЕм на 900 мегахерца, камоли микровълните.... !!

--- Край на цитат ---

Вижте кво бе момчета, не е толкова зле, не че защитавам микровълновите печки, но тук във форума съм писал за ремонта на един обеззаразител с три магнетрона.

Идеята ми е че магнетрона като започне да излъчва, спектъра му  има силно насочен характер, подобно на струя вода и конструктивно е предвидено този спектър да облъчва само фурната.
А режима му на работа е малка част от мощността му, т.е. волт-амперната му характеристика е много стръмна и при включване ако сработи на пълна мощност, първо
ще се деформира фурната с ненормално големи разряди и искри, ще пробие диода предпазващ от силен обратен ток,което ще предизвика пукането на кондензаторите и накрая  ако не падне някой предпазител, ще започнат да се топят кабелите...

За това, навсякъде където се ползват магнетрони, не се ползва повече от една трета от мощността му, има решения където ги натоварват постепенно до максимум, но това примерно са едни китайски асфалто-полагачи, където битума се разтопява със магнетрон постепенно, до постигане на течна фаза, която преминавайки през диспенсер се миксира със ситен чакъл и директно се нанася на настилката. Затова китайците строят магистрали за седмици, но това е друга тема....

Готин, ти поне се сериозен експериментатор, можеш веднага да провериш имаш ли лъчене извън фурната на твойта микровълнова. Взимаш нисковолтова луминисцентна лампа (примерно да пали на 12 волта) , заземяваш й единия край и с другия край обикаляш капака на микровълновата, докато тя работи. Ако има лъчене, то това ще са сериозни скаларни вълни и лампата най малко ще примигне в ръката ти.

MarioBros:

--- Цитат на: gotiniq7 в Януари 30, 2010, 09:47:43 pm ---Така е GSM-а е 1 ват на 1800 мегахерца, 2 вата на 900 и екранирането на микровълновата не го спира... Какво да кажем за 500 вата от магнетрона ??? Радост за ОНКОДИСПАНСЕРА

П.п. Тъкмо пробвах и аз, резултата е че обхвата е до горе, демек не падна и чертичка на долу - вижда се през стъклото докато звъни

--- Край на цитат ---
Пробва ли да включиш фурната докато звъни?
Може да се получат интерферентни максимуми и минимуми :D

vitan:

--- Цитат на: rebel в Януари 30, 2010, 11:02:39 pm ---Идеята ми е че магнетрона като започне да излъчва, спектъра му  има силно насочен характер, подобно на струя вода и конструктивно е предвидено този спектър да облъчва само фурната. ......
--- Край на цитат ---

Ако на мен не повярваш, поне виж на някои фурни има рисунки, където дават как тия насочени СВЧ лъчи (от магнетрона) се отразяват от стените (и цялата енергия ужким не бяга).

Обаче телефона се свързва с клетката. Нагласяш на автоматичен отговор за позвъняване, звъниш, почукваш по стъклото и чуваш...... хлопането. А може първо да си звъннеш и така да го затвориш в микровълновата. И някой да хлопа, па ти да слушаш отдалече.

Не съм го пробвал да хлопам (нямам микровълнова), но 100% телефона няма да звънне, ако не се е свързал с клетката посредством предавателя си! Иначе клетката ще ти каже: изключен или извън обхват.

За предната страна решетката съм чувал, че пуска нищожна част от енергията. ОБАЧЕ, на страничната стена има много по-големи дупки!!! Което за СВЧ-то си е отворена порта. 900 мегахерца от тоя ламаринен "капан" излизат много по-трудно от 2400.

ppankov:

--- Цитат на: vitan в Януари 30, 2010, 11:25:52 pm ---
--- Цитат на: rebel в Януари 30, 2010, 11:02:39 pm ---Идеята ми е че магнетрона като започне да излъчва, спектъра му  има силно насочен характер, подобно на струя вода и конструктивно е предвидено този спектър да облъчва само фурната. ......
--- Край на цитат ---

Ако на мен не повярваш, поне виж на някои фурни има рисунки, където дават как тия насочени СВЧ лъчи (от магнетрона) се отразяват от стените (и цялата енергия ужким не бяга).

Обаче телефона се свързва с клетката. Нагласяш на автоматичен отговор за позвъняване, звъниш, почукваш по стъклото и чуваш...... хлопането. А може първо да си звъннеш и така да го затвориш в микровълновата. И някой да хлопа, па ти да слушаш отдалече.

Не съм го пробвал да хлопам (нямам микровълнова), но 100% телефона няма да звънне, ако не се е свързал с клетката посредством предавателя си! Иначе клетката ще ти каже: изключен или извън обхват.

За предната страна решетката съм чувал, че пуска нищожна част от енергията. ОБАЧЕ, на страничната стена има много по-големи дупки!!! Което за СВЧ-то си е отворена порта. 900 мегахерца от тоя ламаринен "капан" излизат много по-трудно от 2400.

--- Край на цитат ---

Витане, щом си любител на конспирациите ето ти една:

Около град Х се провежда учение на противо-въздушната отбрана, по софтуерна грешка
СВЧ - лъча е насочен към града, вместо към тропосферата.
В този момент, жителите на облъчения квартал получили главобол и световъртеж а в кварталния магазин всичкото месо и малотрайни колбаси се развалили.
Пишеше го във вестниците преди време.

П.С.
@vitan, много те уважавам, но няма да подхранвам евтини конспираций.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия