Животът- начин на употреба! > Екология

Прибори за измерване на геопатогенни излъчвания

(1/6) > >>

caduceus:
Здравейте колеги,
във връзка с практическия ми интерес по приборно определяне на поляритет на скаларни полета попаднах на следния материал:
http://iga1.ru/pribor.html
http://xn--c1aenqc9f.com/
Обърнете внимание кой е авторът на прибора ИГА-1  :) Човекът е работил по интересни неща - вижте биографичната справка... Апаратът излиза около 4400 лв /последната версия/, но изглежда не е кой-знае какво. Дайте някакви мнения как е направен, споменават се в приложените линкове технически подробности като суперхетеродини и т.н., а аз мога да помогна с биолокационната част. Имаме нужда от подобно нещо и в Б-я, тука е голяма шарения по отношение на геозоните - много силни +, много силни -, няма нужда да мрем без време поради невежество. Къде стоим, къде строим и как ни разболява телуричното излъчване е много важно, дайте да го разнищим тоя апарат с общи сили!
Поздрави 

Dex:
Имам схемата на уред за електронна радиестезия, като я сканирам ще я пусна. Принципът е същия, но може би моята е по-елементарна. Жалко, че умни хора отделят радиестезията от конвенционалната физика. Радиестезията ползва същите принципи и закони, както и физиката и само я допълва, без да и противоречи (справка " Научна физикална радиестезия " Луи Тюрен). Когато подводните течения се трият в коритото си, в резултат се образуват електрически заряди над местността, които са известни, като геопатогенно излъчване. Няма никаква мистификация ;) Уредите, които улавят тези лъчения, по правило са чувствителни волтметри, грубо казано. Ето той рауснакът си го казва, от един до десетки пиковолта и от 5 до 10 килохерца. Вместо да се правят сложни прибори и да се хвърлят маса пари, по-доброто решение според мен е да се изработят неутрализатори на тези лъчения. Могат и да се купят, например в Пловдив има една книжарница Илка до обредния дом, в която се продават радиестезични инструменти и неутрализатори. Цената им е 25 лв.
Вижте този сайт:
http://radionicabg.com/bg/produkti/harmonizatori/neutralizator-za-zhilishta-i-ofisi

caduceus:
Dex
Благодаря предварително, приборното определяне изключва човешкия фактор който е променлива величина. Важна е и антената, там има някои особености - който е работил с Г-образни радиестезични рамки в близост до стени знае колко е силен физически ефектът от взаимодействието на  енергийните полета. Антената трябва да е съобразена с това.
Сайтът е интересен, аз също ползвам професионално махало направено от този човек. В тази връзка трябва да кажа, че всеки има полеви особености и съответно индивидуално подходящо махало, затова има толкова модели. Ако просто хванеш едно и почнеш да се упражняваш, няма лошо - но има голяма вероятност да не ти е съвсем по мярка. Неутрализаторите също са хубаво нещо, но имат насищане, плюс това не съм убеден на 100 % дали действат във всички случаи като излъчватели на противофазов сигнал или просто изкривяват сферично полето, като "изхвърлят" боклука настрани да го обере някой друг  :) По принцип неутрализирането е трудно, защото полето може да е широкоспектърно - от вода, разлом, мрежова точка на Хартман или Кюри, електромагнитни смущения и т.н. Неслучайно е че руснаците предпочитат преместването в нормална зона пред всичко останало. Да не дава Господ да стоим дълго в такива зони, в Германия има къщи с наследствени заболявания на семействата в тях, дори и т.н. "ракови къщи" - и пак не им увират главите на тия хора, карат с години докато се разболеят и айде набързо при св. Петър :o 
Така че уредът като покаже негативното поле и то числово в скала, някак повече се хваща вяра отколкото да мине някой с махало и багети и да му се осмее махалата  ;D  Между другото - чувал съм за варианти с кварцов резонатор с фиксирана честота от няколко млн. трепнения, която се променя от полето и уредът показва или забавяне или забързване с няколко десетки. Просто в зоната времето не тече по същия начин, обикновено в негативната се забързва силно. С такива уреди уфолозите мерят места на кацане на НЛО и кръговете в житата. Някакви идеи, за да направим нещо такова?
Поздрави

GMG:
     
--- Цитат ---в зоната времето не тече по същия начин, обикновено в негативната се забързва силно. С такива уреди уфолозите мерят места на кацане на НЛО и кръговете в житата
--- Край на цитат ---
 
         Дали на Капанадзе нещата работят, защото е на
правилната Зона ?

  А, има ли доказателства, че уфолозите са прави /не се бъзикам/? :)

teofilius:
Когато времето в една зона протича по-бързо , то това е само спрямо(относително) областа в която протича нормално. Така че уреда измерващ разликата във времето трябва да има датчици в геопатогенната зона и извън нея и да прави сравнение. Ако ние се намираме в област в която времето тече по-бързо, това ще е само според външния наблюдател, а според нас, времето в нормалния свят ще тече по-бавно, или всички събития ще са на забавен каданс... Все пак геоопатогенните зони имат и др.характеристики по-които да се откриват и някои от тях са че етерната среда в тях се върти - имаме етерен вортекс(вихър) . Посоката на етерния вихър е която определя дали е с позитивно или негативно въздействие. Самият етерен вихър е и основата на гравитационните, времеви и електромагнитни аномалий в такава област. В самата геопатогенна област и според посоката на вихъра има преобладаващ положителен или отрицателен електрически заряд в атмосферата и почвата, който е един от определящите за нейното полоожително или негативно въздействие на физическите обекти. Съответно, когато в една такава област се направи заземяване спрямо друга сравнително неутрална област, то межу двете имаме потенциална електрическа разлика и ток, при все че се използва един и същ заземяващ метал...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия