Алтернативни енергоизточници > Трансформатор на Tesla
Дискусия за т-р на Тесла
gotiniq7:
Тесла ефектите се проявяват при огромни токове, разряд на 2000 волта искра към бобина 0,01 ом, па макар и за 0,00001 секунда сметнете сами за какви ампери става дума.
teofilius:
Разрядниците при Тесловия трансформатор са нужни основно за бързо прекъсване на протичащия през първичната намотка ток. В следствие имаме и голямо самоиндуцирано напрежение в нея спрямо което във вторичната се индуцира още по-голямо напрежение. Едва на второ място , резонанса също е някаква причина за високото напрежение.
При транзисторния вариант на Тесла - качера на Бровин, имаме протичане през почти безиндуктивната бобина на много кратки по време но с много голям ток, токови пикове. Въпреки това , транзисторите не изгарят ... Дали един Теслов трансформатор ще има на изхода 10 000 000 волта или 10 000 , това зависи само от мащаба на изпълнението , ако изключим оптималното качествено изработване...
gotiniq7:
Ако приемем че кондензатора е в състояние да отдаде енергията си мигновено, и имаме много кратка искра, по горните данни излиза че тока ще е 200 000 Ампера. При такива токове при това получени от 400-500 вата източник, не се знае какво се получава. Аз си го представям като океан, който ако го клатим със синусоида реагира с вълни, но ако се удари рязко с голяма сила (ампераж) излитат капчици (повече от колкото влагаме) и ако съумеем да ги улавяме тези капчици- ето ти free energy
vitan:
--- Цитат на: gotiniq7 в Декември 18, 2009, 02:42:50 pm ---Аз си го представям като океан, който ако го клатим със синусоида реагира с вълни, но ако се удари рязко с голяма сила (ампераж) излитат капчици (повече от колкото влагаме) и ако съумеем да ги улавяме тези капчици- ето ти free energy
--- Край на цитат ---
Нещо някакво такова :) Само дето, ако прибираме в едната посока. МЗК ми каза, че Боб Бойс трафа по неговите думи е тесла-траф, но с 3 първични. Дълбаейки по Тесла днес - се оказа много прав. По неговата методика си е.
... всички пътища водят не към Рим, а към Тесла. С искрище, без искрище, важно е да имаш географска карта и да разчетеш написното. Което пък малко или много си иска предварителна грамотност.
Dex:
Ето над какво трябва да се замислите. Не какво излиза, а какво влиза в Тесла трафа.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия