Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

Вартбург353W с GEET Pantone

<< < (13/24) > >>

Stoi:
Вчера си купих и аз вартбург. Ще се ползва са служебна кола ,да вози една стълба из града. Мога свободно да си експерементирам с нея. Мисля да монтирам един GEET. Въртят ми се няколко идей в главата. Не може ли маслото вместо в бензина да се подава чрез дюза след карбуратора. Нещо като моно инжекция ,но само за маслото. Количеството масло ще се мени спрямо оборотие. Така ще може да се експерементира само с един реактор и един източник на запалитела смес. Какво мислите ?

mzk:
Идеята е много интресна особено за приложение на Геет в двутактови ДВГ.

Още една идейка- пробвай да изолираш стоманената пръчка (сърцевината на реактора) от тръбата.

tomash:

--- Цитат на: Stoi в Януари 27, 2008, 05:45:15 pm ---Вчера си купих и аз вартбург. Ще се ползва са служебна кола, да вози една стълба из града. Мога свободно да си експер[color=ред]И[/color]ментирам с нея. Мисля да монтирам един GEET. Въртят ми се няколко идеИ в главата. Не може ли маслото вместо в бензина да се подава чрез дюза след карбуратора. Нещо като моно инжекция, но само за маслото. Количеството масло ще се мени спрямо оборотие. Така ще може да се експерИментира само с един реактор и един източник на запалитела смес. Какво мислите ?

--- Край на цитат ---

Значи вариантите са два:
1. Подава се маслото отделно с помпа. Използва се помпата от мотоциклетен двигател с отделно подаване на маслото. За модела не мога да ти кажа но мисля че не е проблем да се намери информация.
2. Втория вариант е да се разпробие карбуратора над дроселната клапа точно където е стеснението.Там се монтира тръбичка която е свързана с поплавъкова камера. Нивото на маслото е малко по ниско от нивото на отвора в карбуратора. На тръбичката се монтира кранче с което се настройва количеството масло и това е всичко. Видях такава работеща система. Колата беше на газ. Настройката обаче трябва да се направи много внимателно. Човека ми обясни че доста време си е играл докато намери оптималното положение на крана. През зимата каза че слагал малко бензин в маслото да е с по-нисък вискозитет. Аз също съм решил да монтирам geet и естествено първото което ще направя е да подавам отделно маслото.       

Joro:
 В момента е в преработка и на български.

Stoi:
Ще чакаме с нетърпение ! Днес направих преглед на двигателя и се оказа, че не е много в час :( Когато извадя кабела на свеща от средния цилиндър оборотите почти не се променят. Сложих нови свещи и пак същото. Не държи обороти и гасне. Май ще търся друга кола за GEET експерементите  :-\

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия