Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

Вартбург353W с GEET Pantone

<< < (7/24) > >>

Joro:
Съдът може да е всякакъв- аз използвах от резервоар за антифриз-керамичният цилиндър беше доста голям- изпълваше половината пространство, така че водата не е била 3 л, а много по-малко. Зависи какво замукване имаш от двигателя, ако тази макара е малка, може да сложиш по-късно по-голям такъв изолатор- струват по 10-ина лв. Елементарен експеримент- като потопиш макарата в съд с вода, тя трябва да засмуква водата ако е достатъчно порьозна.
Все пак мисля,че Геет е много по- ефикасен.
А в един руски сайт четох за немските ракети  ФАУ 1 и ФАУ2- те са били задвижвани с воден разтвор на калиев перманганат , под налягане- тези ракети с този разтвор достигали скорост от около 3000 км\ час. Калиевият перманганат при изпарение отделя огромно количество кислород, което се възпламенява.
 Може да влизате на сайта на Европейското патентно ведомство- там в раздела -алтернативни горива има уникални изобретения. Някакъв японец е монтирал в резервоар на тойота , пълен с вода, електроди от елемента Бор, с тази електролиза получава гориво. Има и много руски изобретения все в тази област, публикувани са и снимки.

porsche_power:
Значи днес си взех 3 реотана с керамиката за ел. печка ЕЛВА. Дали стават? Гледах, че диаметъра на отворите е около 5 мм. Много малко ми се видя,
затова сложих 4 тръби по 5 мм диаметър. На твоята керамика колко и беше диаметъра?
А и нещо не зацепвам какви са тези толкова широки изолатори, за какъв нагревател ще да е това чудо?

Joro:
Диаметъра зависи и от отвора на тръбата на въздушния филтър, тъй като този цилиндър се монтира преди входа на възд. филтър. Ако кер. цилиндър е по-тесен, тогава притока на въздух би трябвало да е по-ускорен. Аз бях сложил много широк цилиндър- 15 см, но мисля така изпарението е по-слабо. Не трябва и да е много тесен.
Тези тела за реотани в магазините се продават като резервни за различни нагреватели- виж в такива специализирани магазини- струват около 10 лв и  са подходящи напълно, с подходящ диаметър.
Все пак имай предвид - това устройство е несъвършено в сравнение с това на Пантон или Брауновия газ.

porsche_power:
Да, аз искам само да видя какъв ще е ефекта върху нашият Вартбург. :)
Мерси за инфото, ще потърся широк изолатор. :)

Joro:
бЛАГОДАРЯ Ти много! Като намеря малко време ще го разгледам по-подробно и ще пиша.
Качвам скица на керамичния филтър.

Значи този филтър не обира просто конденз, а служи за постоянно изпарение на водата. Даже ако потопиш изпечено парче глина в чаша с вода, ще видиш как керамиката попива водата като гъба, а след това я изпарява. Уеднаквяването (или поне приближаване на стойностите) става в карбуратора. Когато постъпващият въздух се насити с пари, неговата плътност се доближава до тази на горивата и се подобрява ГВ смес. В противен случай горивото изгаря непълно - молекулното ядро остава здраво, а кислородът от постъпващия въздух влиза във взаимодействие само с малка част от молекулите на ядрото. Единият начин да се реши този проблем е като се разхлабят молекулните връзки на въглеводородното ядро чрез силно магнитно поле или електроволтова дъга. Другият начин е да се повиши плътността на въздуха чрез овлажняване, така че молекулите на двете ядра да взимодействат свободно. Водата може да се нагрява чрез елeктролиза, при което се освобождава и кислород, но тук не ми остана време да го разработвам.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия