Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

Вартбург353W с GEET Pantone

<< < (6/24) > >>

porsche_power:
Аз съм се захванал също като Жоро с Вартбург 353,просто времето ми е оскъдно защото тази година завършвам средно образование и нямам време  за GEET, но щом си вляза в университет започвам активно дейност

:)

Joro:
Тръбата след реактора наистина влиза преди дроселните клапи. Мислех да я пусна след тях, но не знаех дали няма да обърка мазането.
Относно керамичният филтър- сигурен съм,че може успешно да обира всякакъв конденз. Този, който го направих има цилиндрична форма. По нататък ще го снимам. Скоро видях, че има в магазините керамични изолатори за реотани- те вършат също работа.
Такъв цилиндър го поставих в ПВЦ съд- около 3 л. Просто в съда изрязах 2 отвора и наврях цилиндъра, изолирах го със силикон и го поставих преди възд. филтър.  Това действа като охладител на постъпващия въздух, тъй като керамиката е порьозна и пропуска водни пари- дори и при ниски температури. Другият ефект е, че се уеднаквява плътността на бензина и въздуха. Разликата в тази плътност е голям проблем при ДВГ. Когато се получи приближаване стойностите на плътност изгарянето става по-пълно и се качва мощността. Този съд се пълни с вода, а зимата се добавя спирт. Двигателя работи много тихо. Пробвал съм като возех някого, на път спирах, откачвах филтъра и след потегляне всеки ме пита - какво и стана на колата та не върви. Може да се направи и електролиза на водата. Няколко пъти слагах и калиева основа- евтина е. При електролиза с калиева основа се отделя много кислород. Но го правех просто като експеримент, не сериозно- има много възможности с електролиза- американците продават такова устройство за Браунов газ по около 800 щ.д.- монтира се лесно на всяка кола.
 към Altum-Ще съм Ти благодарен ако пуснеш схемата!

porsche_power:
Значи този керамичен филтър служи като филтър за водна пара. А как си изпарявал водата? Циркулира ли водата  или как?
Можеш ли да направиш на пейнт схема на предишната ти модификация?

За керамичен филтър става ли да се ползва макара от бързовар?

Ако беше вкарал тръбата от реактора след клапите можеше и да не обърка мазането, но със сигурност щеше да разстрои работните режими на двигателя, защото захранването с гориво ще е неконтролируемо, а функцията на тези клапи е точно тази - да
осигурява нужното  количество гориво при всеки режим на работа.

Joro:
Ще се опитам на paint-a. Mакара от бързовар става! Колкото е по-груба, глината е по-порьозна и пропуска повече пара. Не e нужно водата да се бърка или задвижва, процеса на изпарение е неизбежен-контролира се единствено от порьозността на глината- искаш ли по-обилно и бързо изпарение, слагаш цилиндър от по-груба глина. Тези цилиндри- електроизолатори за бързовари и др. стават, тъй като са направени от доста порьозна глина.
По принцип предпочитам естествени химични и физични прцеси, затова използвах тези свойства на глината.
Многo ми се ще да я използвам и при GEET-a

porsche_power:
добре а ти в по-горно мнение каза че твоят съд е бил към 3 литра.
Макарата от бързовар е доста къса дали ще стане и всъщност нужно ли е да е 3 литра?
Не може ли да събира половин литър или ефекта ще е много малък?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия