Алтернативни енергоизточници > Toroidal Power Unit - Steven Mark
Toroidal Power Unit (TPU) - обща теория и принцип на работа
sheki:
--- Цитат на: lz1ico в Март 10, 2008, 05:59:43 pm ---
Така ли са сметките на "инвертора" дето грее доста ???
--- Край на цитат ---
именно неизползването на мос драйвери е предпоставка за греенето поне аз така мисля .. няма бързо отпушване и запушване ..
lz1ico:
Единствено ме крепят следните мисли:
1 Активните проводници на изхода са ми 2броя по 3мм.дебели и са дълги 3см в активната си част.
2 От това дето ми е на масата (това е една смешка) произвежда на изхода потенциал 81V без значение колко е тока при условие че го захранвам с 12волта.
3 Досега не съм чувал за трансформатор, който със по-малка фторична намотка да дава по-високо напрежение от входа (ако това го третираме като трансформатор).
Една моя много голяма Грешка на изхода греца от диодите НЕ съм го направил от Шотки или Гън диоди ползвах обикновени.
За драиверите (TC4420) може да поспорим доста. драивера осигурява примерно захранване на силовата част примерно с 15,20,40,80 волта, не и формиране на сигнала на управляващия импулс. В предните постове отбелязах че сложих 12волтов CMOS за да вдигна напрежението на генератора на импулси от 5 на 12 волта(затова точно трябва осцилоскоп, за да си сигурен какво пускаш)
Ето едно много добро филмче с доста апаратура и един дето казва доста неща, някои от тях не ми харесват ИЗОБЩО !
http://www.youtube.com/watch?v=y6kzqVSk8tc
lz1ico:
Да точно това ни трябва B=(u*N*A)/L
lz1ico:
С този драйвер нищо нестава "TC4420", освен че самият драивер грее на 12волта, а е предвиден да работи на 20 ;D
Освен всичко на старата схема вместо резисторите сложих драивери и изходното напрежение от 81волта падна на 70.
Някой ми дължи 5 кинта ;D ;D ;D
Алтиум аиде почваи това дето си показал да видим какво ще покаже то, може да даде добри резултати.
lz1ico:
Здравейте отново, тук май никои не чете.
Въпрос с повишена трудност, виж схемата!
Има кондензатор оцветен в зелено (2,2 - 10nF), който като го сложа, противно на цялата ми логика (Т.Е. ако искам да има стръмни фронтове НЕ трябва да се използва) напрежението от 81волта скача на 100-110волта, когато е под товар15W. Дори почва да свети и 60W крушка.
Категорично се оформят Фаза и Нула на променливия изход.
Като се вземе впредвид активната дължина - 30мм (смешно къса), за да индуцира това напрежение, все пак го индуцира.
Та може ли някои да коментира развитието на нещата?
Според мен това чудо търси идеалния резонанс и ако не си на него няма да стане нищо.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия