Алтернативни енергоизточници > Toroidal Power Unit - Steven Mark
Toroidal Power Unit (TPU) - обща теория и принцип на работа
hristow:
Много се радвам като гледам такива работи! :D А за светенето на фазомера , сигурно имаш доста високочестотни хармоници с голяма амплитуда .Успеха май е по-близо вече :D
mzk:
Евалата, на lz1ico, надявам се скоро и на другите!
sheki:
--- Цитат на: "lz1ico" ---
За момента съм оставил само линията на наи-високочестотния транзистор другите 2 линии са прекъснати.
--- Край на цитат ---
искаш да кажеш че схемата в момента работи само на 1 транзистор .. на този който би трябвало да се подава най - висока честота ? в случая май ако е само един транзистора .. не би трябвало да има значение дали е в края или в началото на кръга, ама е добре да се придържаш към посочените схеми на разполжение :)
--- Цитат ---Фазомера свети и на 2-те линии "това според мен е лошо"
Лампата е 15W 220v засега :) и свети доста слабо :(
Напрежението е доста променливо. Генераторите нямат IRF7307 на тяхно място съм сложил резистори 330ома.Честотите са от порядъка на 10-12kHz
Както виждате фазомера свети без да му се затваря веригат с (пръст)направо по индукция през пластмасата
--- Край на цитат ---
както писаха по горе .. има високочестотни смущения нормално е .. пък и за тази схема е ясно че ще има силно електромагнитно излъчване.
Доколкото разбрах напрежението на изхода варира , хубаво е да разбереш от какво се получава това , като гледам си пуснал дълги кабели в самата схема , до определени честоти те стават определена индуктивност, възможно е също да излъчват високочестотни смущения , опитай се да ги скъсиш . А това че ползваш 330 ома вместо ИРФ7303 когато е сам транзистора е по - малко фатално, този драйвер ще има по- голямо значение когато всички транзистои от трите намотки трябва да заработят в синхрон, това също би трябвало да доведе и до по- голяма ефективност .
lz1ico:
Това е схемата която даде признаци на живот
Ако някои знае колко са навивките на бобините да каже защото немога да преведа нищо.
TC4420cpa засега няма да слагам.
Коефициент на запълване на генераторите 50%
hristow:
Опитай се да направиш " бягаща светлина" с тези транзистори и да можеш да променяш честотата от едно място. Може също да опиташ да включваш последователно 1-3 транзистор. Така е най лесно и според мен ще има по-голям от досегашния ефект.
Идеята с трите различни честоти е по-сложна и трябва да имаш три отделни(не съм сигурен) колектора.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия