Алтернативни енергоизточници > Toroidal Power Unit - Steven Mark

Toroidal Power Unit (TPU) - обща теория и принцип на работа

<< < (6/21) > >>

jantar:
Идеята е добра!
:)
Принцапа на работа на електронната лампа.Навремето бях виждал една подобна схема в устройството на лазер.
:)
Ще гледам да я изровя

teofilius:
Здравейте! Аз също обмислям вариант с кондензатори но със сигурност напрежението трябва да е високо. Идеята е следната - в двата края на дебелия проводник от където се сваля енергия към товара се свързва по един кондензатор през който се подава високо променливо напрежение което създава електрическо поле в проводника задвижващо електроните в него. Същия принцип но с по различно изпълнение е ако проводника е например търба покрита с външна изолация ката в двата и края са увити два електрода във вид на пръстени през които се подава високочестотно електрическо поле. Теоретично разглеждайки постановката си мисля че управлението ще трябва да е с еднополярни напрежителни импулси а изходните проводници съврзани с търбата ще трябва да са посредством диоди така че управляващото поле да действа на електкроните единствено в търбата. Друг вариант за който се сещам е търбата да е надлъжно на електрическото поле поставена между два електрода но пак ще са нужни диоди за изходната мощност.   Във връзка с ТПУ си мисля че електроните в медния проводник се движат успоредно на електроните във възбуждащите бобини и съответно не би трябвало да се движат по дължината на проводника(това е по законите за индукцията) но от друга страна през самия меден проводник се пуска тока който създава поле така че дава определено управление...

lz1ico:
Така по въпроса направих няколко опита и резултата е отчайващ разочароващ .............
Генераторите са ясни на 74HC14 {единя елемент е генератор и II-я  буфер} X 3 броя.
Пред полевак IRF840 сложих 330 ома дотук на уред без товар всичко работи,несъм ползвал DIEC420 или заместител (много ми е скъп а и в някои схеми не го слагат).
Така да дойдем до същината на бобината,
Навих 2-а тороида, като единия 3мм медна тел на 76мм ПВЦ тръба 2навивки отделени една от друга както е в класическата схема  
otto_ronette_TPU_ECD-V1_0.pdf
бобините отстрани съм ги направил от лентов кабел за ХАРД диск по 2 броя на 120 градуса една до друга по 56 навивки всяка (не са на макари, с прошиване)

Другата бобина си я измислих на 3мм медна тел на 76мм ПВЦ тръба 6 навивки, бобините отстрани съм ги направил от лентов кабел за ХАРД диск по 2 броя на 120 градуса една до друга по 56 навивки всяка (не са на макари, с прошиване)
 така въпроса ми е от схемата дадена в otto_ronette_TPU_ECD-V1_0.pdf
" DIAGRAM 8"много ме интересува по компетентни от мен да си дадат мнението
връзките между PHAZE И СРЕДНА ТОЧКА НА 2-ТЕ БОБИНИ И ДРЕИНА НА ПОЛЕВАКА ТРЯБВА ЛИ ДА СЪЩЕСТВУВАТ ?

jantar:
:) Доколкото мога да вярвам на очите си
връзката е м/у дрейна и проводника ZERO, а другият край на едната намотка е вързана към PHASE, а на другата към +12V.
Мисля си дали тези намотки не работят като трнсформатора на Тесла?:)

sheki:
ако схемата се разнесе по нагледно някои неща не мога да си ги обясня .. като например че фазата и нулата нямат никаква връзка , тоест ринговете единия 6" и 4" на фазата нямат връзка с ринговете на нулата , ел връзка има само с по голямата от допълнителните намотки , явно те са основния как да кажа източник на енергия, а това дали да има връзка между дрейна и нулата не мога да предценя ..

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия