Алтернативни енергоизточници > Toroidal Power Unit - Steven Mark
Toroidal Power Unit (TPU) - обща теория и принцип на работа
lz1ico:
Ако е закъснителна линия това значи че най-високочестотната ще е намотка номер 1 и понискочестотни ще са намотки 2 и 3.
как да си обясня това
F1= 27.77kHz
F2= 60.606Khz
F3= 50.631Khz
Have the possibility to program at once the 3 frequency you want, the frequencies itself
must conform to the following table in order to have as output an automatic rotating field
with 120degrees spacing. This can be done by allowing the division ratio to choose i.e. :3,
:7, :49 or other ternary values. It is clear that said ratios refer to harmonics. So if Finput is
known than F1 = Finput x 3, F2=Finput x 7, F3 =. Finput x 49. In our case we would have,
if Finput were set to 1000 Hz - 3000Hz, 21000Hz and 49000Hz.
Или поне немога да си го преведа :(
от фаила ECD_Control_Requirements.pdf
hristow:
Защо не си помислите за някои варианти на ТПУто? Човека ни е дал идеята- накарайте електроните да се движат под действието на ЕЛЕКТРИЧЕСКО поле! Тези бобини лично на мен ми се виждат малко излишни. Мисля да ги заменя с кондензатори и доста да променя схемата. Имам едно смътно усещане че съществува едно много по-елегантно и просто решение.
Но все пак ви пожелавам много късмет.
П.С. Някой случайно да знае откъде човек може да се снабди с електродвигател със серийно възбуждане 20-50Квт до 100Волта захр. Или самолетен стартер?
jantar:
Ако разгледате добре схемата ще видите че най - високата честота със закъснителната линия е F3.
:lol:
jantar:
А намотките служат да създадат магнитно поле перпендикулярно на колектора за да се задвижат електроните по него, които създават електрическото поле.
Как ли ще стане това с кондензатори?
hristow:
Идеята е ел.поле да движи електроните а не магнитното, ако вместо бобини се поставят пръстени медни които да създават ел. поле може и да се получи нещо. Все още умувам над тази идея.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия