Алтернативни енергоизточници > Joe Cell
Joe Cell Replication Project
hyparh:
--- Цитат на: dmitarp в Юли 31, 2018, 11:30:37 am ---Съвсем естествено възниква въпроса, при мълнии такава дезинтеграция става ли, и ако да каква част от мощта на мълнията се дължи на дезинтеграцията?
--- Край на цитат ---
Въпрос абсолютно на място. При такъв мощен разряд със сигурност има разпад на оргон от атмосферата и добавка на електричество към мълнията. В каква степен обаче става това, можем само да гадаем и вероятно зависи от условията. Принципно повече оргон се образува при силно слънцегреене, което означава, че при повече слънчеви часове бурята след това може да се очаква с повече и по-мощни мълнии. Докато при целодневно облачно небе, евентуално възникнала буря ще е по-анемична.
Между другото оргонният акумулатор може да се каже, че пресъздава условията на силна геомагнитна буря (това при подходяща стимулация, която да доведе до процес на лавинно освобождаване на електричество), когато понякога възниква пренапрежение в големите трансформатори и дори изгарянето им. Т.е. към тях се добавя енергия, която не могат да понесат. Този процес може да стои в основата на всички СЕ устройства, свързани с електричеството. Различен е само подходът.
Fantom4e, оргонът е нещо като междинно състояние - полуматериално, понеже по-трудно взаимодейства с материята и има голяма проникваща способност. Най-общо казано неговите частици представляват фотонни струпвания (който може да са с най-разнообразни честоти), които прикриват в себе си твърди частици със заряд. Електростатичните полета на тези твърди частици са напълно замаскирани от фотонния конгломерат и външен наблюдател е в неведение за съществуването им. Когато бъдат освободени при дезинтеграцията, те сякаш се появяват от нищото, което именно е объркващото при анализиране и изследване на устройства за СЕ. А всъщност използваемото електричество само е било прикрито от частица с други свойства и честота.
fantom4e:
т.е. хипарх, звучиш ми като да не знаеш какво е, или пък не те разбирам.
защо така мисля:
полуматериално - няма такива съществуващи частици, или са материални частици (атоми, йони и т.н.) или са вълни (фотони).
В първия момент си помислих че обясняваш че са капсулирани от фотони, ама май не е и това.
Фотони няма как да правят струпвания, още повече около твърди частици заряд, тогава това ще е най-обикновен зол - или друга дисперсна система.
Елстат поле може да замаскира съществуването на нещо, но има различни техники които биха го разкрили.
От къде иде тази дезинтеграция, и какво всъщност се дезинтегрира?
И понеже ми се струва че по подобен начин се описва "имагинерния" етер, има ли някаква връзка между тях, според теб (вас)?
да не би да бъркате оргон с озон?
hyparh:
Полуматериални са в смисъл такъв, че по-трудно си взаимодействат с материята и лесно преминават през (излъчват се от) нея. В основата на този процес лежи разминаването в честотите на съответните частици. Твърдите електрони, протони и т.н. на материята са изградени от фотони със свръхвисока честота около и над гама диапазона. Докато оргонните частици се състоят от фотони предимно във видимия спектър. Това огромно разминаване в честотните ленти позволява почти свободното преминаване на оргон през материя (все пак зависи от вида на материята – дали е метал, диелектрик и т.н.).
Експерименти (поне официално), показващи съществуване на светлинни молекули се правят от 2007г., но все още го приемат само за хипотеза - изглежда тази перспектива им се струва твърде невероятна, макар и опитите да показват друго: https://en.wikipedia.org/wiki/Photonic_molecule
Но пък има теория, чиято основа се гради именно на тези фотонни молекули, а самата теория е завършена още през 1984г. и обяснява куп познати и не дотам познати явления, включително оргонът и свободната енергия.
Ако ти е интересно, може да се запознаеш с нея тук: https://styleglassbg.com/od/viewtopic.php?f=16&t=359
Да, теория е, и несъмнено има своите слаби страни (аз самият не съм съгласен с някои от нещата в книгата), но според мен основата ѝ е изключително силна и има много добри попадения.
Правилно проведени експерименти биха потвърдили или отхвърлили дадена теза.
fantom4e:
бъркаш хипотеза с теория :)
фотонните молекули нямат нищо общо с предполагаемият оргон.
Джо картър (ако правилно съм запомнил) пише някви глупости, нямащи нищо общо с науката, не е сериозен ;)
hyparh:
Това всеки сам си преценява, не ми се навлиза в безпредметни спорове. В случая имаме файл с инструкции за изграждане на съответното устройство и изпробването му на практика. Аз не съм автомобилен техник и не бих се навил да правя нещо такова за колата си, но който се чувства достатъчно уверен (и има някое старо возило за опити :) ) може да пробва. На Михаил Кузмов в случая му е интересно именно това - добиване на оргон за захранване на автомобил.
Аз може да пробвам с поставяне на траф (по-добре в комбинация с разрядник) в оргонен акумулатор.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия