Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива
Горивото на Юрий Краснов - как става....
gotiniq7:
С керосин (газ за фенери) съм карал мотор навремето, върви си напълно нормално. Проблема е, че в магазина се продава по-скъпо от бензина :)
PyroVeso:
Краси,
а за какво ти е да забъркваш емулсията ПРЕДВАРИТЕЛНО? Не можеш ли да си я забъркваш online - сантиметри преди дюзата, или пък водата, под формата на пара, да се вкарва заедно с въздуха в цилиндрите?
Като перспективен ПАВ-заместител можеш да пробваш терт-бутанол, или ако не намериш - изопропилов алкохол. При тях разклонената част на въглеродната верига е мастноразтворима, а -ОН - групата - водноразтворима.
krasinet:
--- Цитат на: ppipilica в Май 27, 2012, 01:20:57 am ---Следя темата с интерес. И се сетих да ви кажа с какво вървяха Зил-овете в казармата, с една адска смес
от бензин, керосин, спирт и вода. Идеята беше да се открадне по-голяма част от бензина та някой я беше открил тая смес. Пропорции не помня точно но водата беше най-много после керосина, бензина беше само за аромат а спирта май за да се хомогенизира сместа. Та от тая смес Зил-овете вървяха като луди поне докато бях там. Ако има някой навит може да пробва само не знам сега от къде може да се намери керосин.
--- Край на цитат ---
Това е идея :). Спирта наистина е бил за хомогенизиране на сместа, а керосина най-вероятно е повишавал октана. В казармата керосина го ползвахме за нафтовите печки когато нямаше нафта. Иначе керосин само по летищата и в базите на Лукойл може би само може да се намери. Помня че беше прозрачен а миризмата му е близка до тази на бензина.
krasinet:
PyroVeso
Благодаря ти за новите идеи.Аз пробвах със моноглицериди стават за мазнини но не и за горива. А пък и емулсията която се получава с тях е с много голям вискозитет което в този случай е нежелателно. Колкото до получаване на емулсия в самия автомобил това е напълно възможно. Даже знам как - със ултразвуков смесител става. Но нали разбираш че трябва да се монтират допълнителни устройства към автомобила. Моята идея е да получа достатъчно стабилна емулсия която просто да се налее в резервоара. Без допълнителни доработки на двигателя.
borislaviv:
--- Цитат на: krasinet в Май 29, 2012, 12:12:12 am ---Това е идея :). Спирта наистина е бил за хомогенизиране на сместа, а керосина най-вероятно е повишавал октана. В казармата керосина го ползвахме за нафтовите печки когато нямаше нафта. Иначе керосин само по летищата и в базите на Лукойл може би само може да се намери. Помня че беше прозрачен а миризмата му е близка до тази на бензина.
--- Край на цитат ---
Извинявам се,че се намесвам в дискусията, но да уточня, че керосина няма как да вдигне октановото число на бензина. Защото това гориво на практика е газ за осветление, само че пречистено.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия