Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива

Горивото на Юрий Краснов - как става....

<< < (21/24) > >>

krasinet:
PyroVeso
Съгласен съм с теб . Както знаем всички в някои латиноамерикански страни това е факт . Германците например през втората световна война поради липса на нефт са карали танковете и друга техника със метилов алкохол синтезиран от въглища .
Но цените на и на метилов и на етилов и на всеки един алкохол са доста над бензина и дизела така че не е икономически оправдано .
И ни остава възможността да ползваме водо-горивна емулсия .
А тази идея не е никак нова . Скоро попаднах на един фирмен сайт на една американска фирма която от 30 години произвежда водо-горивни емулсии .
Просто ни трябва достатъчно добър емулгатор . Който да е и евтин достатъчно разбира се  , малко кавитация на сместа и воала .  :)
С ултразвук кавитацията е много добра но става и с хомогенизатор или ПВН ( помпа за високо налягане както някои го наричат) която се ползва масово в хранителната промишленост .

PyroVeso:
krasi,
Пробвай с КМЦ (лепило за тапети) - евтинко е, особено ако го купуваш на едро, и в малко количество образува много устойчиви емулсии. Прозвежда се от дървесина, така че и възобновимо, и екологично.

krasinet:
PyroVeso
Благодаря за идеята ще пробвам. Ама има други синтетични Повърхностно активни вещества които се произвеждат масово в големи количества и които са на ниски цени но не всички от тях могат да се купят на дребно. Например алкилсулфонатите които се ползват във перилните препарати или техническите сапуни за сгъстяване на минерални масла. Да не забравяме че една емулсия трябва да съдържа и други вещества, например инхибитори против корозия на горивната система на автомобила. Какво би станало ако започнеш да караш на емулсия и след няколко месеца се наложи да хвърлиш ГНП-то на дизела си поради корозия?  8)
Или от емулгатора да ти се запушат инжекторите например. Макар че от водната пара която би се отделила в процеса на горене си мисля че би могла да има изчистващ ефект за нагарите върху цилиндрите и буталата и дюзите на инжекторите на двигателя.

krasinet:
 :( за съжаление лепилото за тапети не е подходящ емулгатор за гориво защото не може да се разрежда неограничено във вода и образува разслояване при по-голямо разреждане което не е добре. За да се получи добра водогоривна емулсия  е необходимо тя да е еднородна и с малък вискозитет.
Сега пробвам с други ПАВ. Но все още не съм получил задоволителен резултат.

ppipilica:
Следя темата с интерес. И се сетих да ви кажа с какво вървяха Зил-овете в казармата, с една адска смес
от бензин, керосин, спирт и вода. Идеята беше да се открадне по-голяма част от бензина та някой я беше открил тая смес. Пропорции не помня точно но водата беше най-много после керосина,  бензина беше само  за аромат а спирта май за да се хомогенизира сместа. Та от тая смес Зил-овете вървяха като луди поне докато бях там. Ако има някой навит може да пробва само не знам сега от къде може да се намери керосин.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия