Автор Тема: Горивото на Юрий Краснов - как става....  (Прочетена 136317 пъти)

vitan

 • Гост
Горивото на Юрий Краснов - как става....
« -: Ноември 10, 2009, 10:36:49 am »
http://apinews.ru/index.php/component/content/article/77-personal-tech/936-krasnov

Освен обясненията, отдолу е филма с установката произвеждаща горивото - вода+малко нафта.
Мисля вече няма тайни. Нямам време и средства за експерименти, защото работя над друго нещо. Който е по-механик и може, защо не го експериментира? Па може и малко пачка да направи, та да стисне ръката на Юрий Краснов. В Русия има какво да се види  :) 8) :)

Лично аз бих си купил може би такава установка или някога да си я направя.

Неактивен smsi-h

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 169
Re: Горивото на Юрий Краснов - как става....
« Отговор #1 -: Ноември 10, 2009, 12:37:47 pm »
Някой да знае принципната схема на устовката му? Да сте я срещали из нета?

Направи ми впечатление, че той крие нещо с жълтата пластмасова чантичка в горния десен край на установката...

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 343
Re: Горивото на Юрий Краснов - как става....
« Отговор #2 -: Ноември 10, 2009, 01:11:21 pm »
Здравейте колеги,
нещата не са толкова прости - има си особености в тая установка. Колкото различни турбонатори /щото принципът е подобен/ - толкова и различни установки може да има. Като почнеш от Потапов, минеш през този на Деметра Гея и свършиш с механично ротационните - всякакви типове кавитатори и "торсионни" топлинни генератори дал господ. Всички копират в една или друга степен или вихровата тръба на Ранк-Хилш, или провокират механично  кавитационните процеси при откъсване на флуиден граничен слой от твърда повърхност - особено вредни от енергийна гледна точка. Там има трибо и сонолуминисценция, взривна имплозия на мехурчетата, нагряване и предимно центробежно движение + птомаинова червена радиация /спомената от Шаубергер/. Затова Краснов се е отказал от тия нагреватели... Тръгнал е в обратната посока, но щом има топлообменник - не е съвсем успял май  :)  При правилна постановка системата трябва да се самоохлажда, а не нагрява.
Аз си мисля, че съм наясно как са нещата при Краснов, но ми е малко трудно с практиката - ако някой иска да работим заедно по въпроса, ОК. Не че не правя опити - правя, напредвам малко по малко, но нямам базата и технологичната възможност. Всичко ми е в гаража и мазето  :)
Какво крие с жълтата чантичка ли?   :) Крие вероятно манометъра, който показва създаването на понижено налягане в тръбите, обърнете внимание на силата и усърдието с които затяга крана на горната вертикална изпускателна тръба - идеята е че не трябва да влезе въздух, а не да излезе водица  ;)  
Поздрави
« Последна редакция: Ноември 10, 2009, 01:13:35 pm от caduceus »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 343
Re: Горивото на Юрий Краснов - как става....
« Отговор #3 -: Ноември 10, 2009, 11:31:59 pm »
Малко допълнение към горния ми пост - във дясната вертикална тръба от устройството, горната част на която е закрита с жълтото найлонче, Краснов казва че се намира "гравицаппа". Това е термин от филма "Кин дза дза", който на жаргон значи джаджа без която нещата не стават  ;D  Т.е. точно нещото е закрито с найлончето да не се вижда, а големите манометри са си обърнати с гърба към камерата че да не се вижда получаването на странното подналягане в системата /"биологичен вакуум" по терминологията на Шаубергер/. Гравицаппата очевидно е имплозионна тръба на Шаубергер или нещо подобно - центростремителен турбонатор например. Всичко е скрито в дебелата червеникава нормална тръба, но вероятно горната част все пак може да издаде какво е и затова е покрита. При всички положения в областта на тръбата се получава мощно позитивно трансмутиращо енергийно поле, затова дори водата в несвързаната пряко със системата туба /горе вдясно от нея/ с променя и гори.   
Поздрави

Неактивен GMG

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 482
 • Големите неща се раждат в малките часове!
Re: Горивото на Юрий Краснов - как става....
« Отговор #4 -: Ноември 11, 2009, 02:39:14 am »
    Здравей caduceus !
Преди известно време гледах това видео на
др. Краснов, но ми се стори, че е къркан и не му
обърнах особено внимание.

 Взех да поназнайвам малко Руски, но въпреки това,
болшинството от коментара му не схванах >:(

Четейки твоите постове, се почувствах като в
девети клас /както казваше един изгонен потребител/ ;)
 
Сигурен съм, че Шаубергер го знаеш наизуст, но може да
постнеш /ако не е проблем/ някоя книжка или инфо
по темата ;)

  Що се отнася до сътрудничество, аз съм ЗА,но
мисля разстоянията ще са малък проблем.
Все пак, ако има желание, нещата ще се дооформят
 в движение...

Неактивен smsi-h

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 169
Re: Горивото на Юрий Краснов - как става....
« Отговор #5 -: Ноември 11, 2009, 08:22:46 am »
caduceus-е,

Имаш интересна гледна точка за това, че може би сме свидетели на полеви генератор за трансмутация. Не се бях сетил. Може би, тъкмо затова в системата се внасят въглеводороди, защото както при алхимичния метод за получаване на злато от олово, трябва да има известно количество "образец", който да послужи за довеждането на водата до организационното състояние на материята на "образеца".
Определено Краснов крие неща, защото неговият опит е необясним със съвременните общоприети теории в науката. Неговите опити повече отиват към обяснение от гледна точка на квантовите състояния на водата. Интересен е и факта, че системата му загрява флуида. Интересен е и факта, че след като се източи системата, и след това се добави само вода, без въглеводороди, тя отново "произвежда-видоизменя" водата до структурната организация на първоначално внесените въглеводороди, което ще рече, че с един литър нафта можем да произведем ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО такава след периодично източване на готовия продукт, оставяне малко от него в системата, който да служи за "образец", след това добавяне на чиста вода, и така многократно без влагане на допълнително количество истинска нафта.

Интересно, как ли може да се обясни неговият опит от гледна точка на трансмутацията в книгата "Автотермия" и по-точно от гледната точка на посочената в книгата нова таблица на елементите?

Опитът, на който сме свидетели във видеото, е наистина уникален и невероятен. Свидетели сме на демонстрация по трансмутация на елементите, от вода се получават въглеводороди. Обаче, пак питам, според вас колеги, какво може да представлява конструкцията на устройството, защото в крайна сметка е ясно, че се получава някакво неизвестно ни поле? Някой ако има диеи за конструкцията, да я нарисува и постне!

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 343
Re: Горивото на Юрий Краснов - как става....
« Отговор #6 -: Ноември 11, 2009, 08:23:36 am »
Здрасти GMG,
то Краснов че изглежда пийнал - така си е, ама в Русия е студено и се налага  ;D  Това няма отношение с постижението му. Аз с руския съм ОК, щото навремето го учехме задължително пък и много ценни руски списания имаше. За деветия клас - и при мен е така като приказват колегите за мосфети и прочее електроники, тъй че няма проблеми - който каквото знае това да прави :)  Книги за Виктор - в библиотеката на форума на англ., а на руски SMSI-H беше пуснал преди време "Енергия воды", скоро пак я имаше като линк от някой, поразрови. Там чети само казаното директно от Шаубергер щото накрая има едни коментари от Евгени Арсентьев и компания, дето са заблуждаващи  ;)
За разстоянията си прав, ако има някой водар или помпар  :) в близост до Плевен, Ловеч и региона и е мераклия да се пробваме с тая установка - да се обади на лични. На мен не че ми растат ръцете откъм г.за  ;D както казват руснаците, ама все пак не съм техничар по професия - пък и нямам оборудване.
Поздрави

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 343
Re: Горивото на Юрий Краснов - как става....
« Отговор #7 -: Ноември 11, 2009, 08:32:13 am »
 smsi-h
Абсолютно си прав. При всяка трансмутация трябва малко количество "образец". Готовата течност при Краснов има структурата и няма нужда от ново добавяне на въглеводороди, като цяло - органика. Щото може да не са въглеводороди, не знам фекалиите какво са - да каже някой химик  ;D Краснов нали споменава в интервюто, че ставало и с тях - не само с нафта, спирт и прочее.  Относно "Автотермия"-та - ти си капацитетът, че си я чел най-много. Конструкцията на установката - само предполагам каква е, ще го обсъдим. Няма да пускам схема засега, гледам да не публикувам неща в които не съм убеден от практиката  ;)
Поздрави  
« Последна редакция: Ноември 11, 2009, 08:58:49 am от caduceus »

kokala

 • Гост
Re: Горивото на Юрий Краснов - как става....
« Отговор #8 -: Ноември 06, 2010, 02:29:59 pm »
http://kobtv.narod.ru/documental/jivaya-voda-yuriya-krasnova.html
 Колеги гледам темата е западнала. Това клипче е 3-тото което се намира за Краснов в нета. Някакво развитие при някой? Как ще коментирате това клипче? Каква е първата съставка ? Mое лично мнение е ,че прави водата по активна (жива) ,чакам "яйцето" да стане готово и се почва с опитите.
« Последна редакция: Ноември 07, 2010, 10:44:28 am от kokala »

Неактивен GMG

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 482
 • Големите неща се раждат в малките часове!
Re: Горивото на Юрий Краснов - как става....
« Отговор #9 -: Ноември 10, 2010, 11:53:53 am »
   Наистина темата е западнала, а има много да се обсъжда и експериментира...
Според мен, първото нещо, което сипва...е някакъв електролит, който прави
водата проводима... като сол, сода и т.н.
После прави ефекта на торнадото, за да забрави Водата  последното си състояние
(водата помни), и тогава й вкарва ново състояние (дизел), и тя го възприема като свое ...

   Това са разсъждения, които не са тествани на практика !!! :-X

Неактивен kaisersoze

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 28
Re: Горивото на Юрий Краснов - как става....
« Отговор #10 -: Юли 06, 2011, 09:57:18 am »
Темата доста отдавна не се дискутира, а аз вчера попаднах на нея. Изглежда ми доста преспективна особено като го гледам руския пич как забърка горивото в буркана. Всичко изглежда копирано от Шаубергер. Искам да попитам Caduceus каква е според него разликата в структурирането на водата по начина на Шаубергер / Краснов и примерно с активаторите на Игина или други оргонни концентратори ( дори горивният оптимизатор ). Това което се случва според мен е, че Краснов добавя минерални вещества, за да наподоби водата максимално състава на планинска изворна вода. С първото разбъркване я деструктурира и активира ( много яко насищане с оргон ). После като сипе нафтата и прави "информационно заразяване" и при второто разбъркване се получава трансмутацията на вода във въглеводородно гориво. Тук според мен цялата философия е във въртока дето бърка с него водата. Прилагам оригиналната статия на Шаубергер от 1936 година.
http://peswiki.com/index.php/Viktor_Schauberger:_Petrol_(Gasoline)_from_Water
Поздрави!!!

Неактивен Hacko

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 75
Re: Горивото на Юрий Краснов - как става....
« Отговор #11 -: Юли 06, 2011, 12:59:51 pm »
Току що пробвах с 1 литър вода, 1.6 кубика кислородна вода (защото аз така си мислех, че ще стане) и 2.7 кубика бензин. Но нищо не гореше след това. Бърках ги по 1 минута , точно както в клипа. Течността ми стана бяла както на клипа, но без огън.
Той крие едната съставка и аз си мислех, че е кислородна вода. Но не е , а и нямах нафта за да изпробвам като него 1 към 1.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 343
Re: Горивото на Юрий Краснов - как става....
« Отговор #12 -: Юли 06, 2011, 01:02:55 pm »
kaisersoze
При Игина и за съжаление при К1 няма дълбочинно структурно превръщане на материята, както при Шаубергер и Краснов. Водата и нафтата, които мужикът сипва в системата в началото, в края на обработката вече не са вода +гориво, а до голяма степен въглеводороди. Подобно е на "зеленото" на Андрюс и нашия човек д-р Найденов.
Въртокът в системата на Краснов със сигурност е имплодер, копиран от Шаубергер. Направил съм матрица и ще го отлея някой ден от стъклопласт, евентуално с вложка от посребрена мед. Той е елементарен на пръв поглед, но на втори не е. Знам как да се направи, знам как реагира системата и какво се случва в нея. Не мога сам - поне не сега. Преди време бях поканил всички - ако някой иска да работи с мен, да го направим. Нямаше желаещи. Не съм се отказал, но трябва време, работа и малко от малко финанси - за материали, осева помпа или ел. мотор 1-2 киловата, медни твърди тръби и колена, манометри и термометри, кранове и др. С помпа ще е с неподвижен имплодер, а без - с въртящ се от мотора. И в двата случая може да се управлява процесът на синтез посредством оборотите. Не се хваля, но дори Клаус Раубер не е наясно с много неща, които на мен ми се струват елементарни и логични. Това е - в България сме, за съжаление.
Поздрави

ПП
Току що видях предния пост. Няма кислородна вода ;D Когато колегата си отговори как от солена морска става на изворна без химия /просто минавайки многократно през имплозионните тръби/, ще разбере защо
 
« Последна редакция: Юли 06, 2011, 01:10:36 pm от caduceus »

Неактивен kaisersoze

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 28
Re: Горивото на Юрий Краснов - как става....
« Отговор #13 -: Юли 06, 2011, 01:28:13 pm »
Еми май вече има желаещи :). Имам няколко книги за Шаубергер. При него ми харесва, че е давал подробни обяснения за процесите, които се случват. Засега ще се информирам още малко по темата. После мисля да се разходя някой ден до Ловеч :).

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 343
Re: Горивото на Юрий Краснов - как става....
« Отговор #14 -: Юли 06, 2011, 08:30:25 pm »
ОК, само се обади предварително, ако идваш насам - да не съм в София пък аз  :) Гледай само лично неговите обяснения, защото нямам вяра на тълкуватели и съм срещал грешки
Поздрави!
 
« Последна редакция: Юли 06, 2011, 11:50:33 pm от caduceus »