Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Безжично предаване на енергия с Тесла технологии

<< < (8/9) > >>

Ctah:
   Съвет:
Не си прави труда с умалени, каквито и да било неща!

Главното е, че няма как да се постигне дължината на жицата, спрямо дължината на вълната
при умалени размери.

С малки размери ще докараш резонанс, но с повече капацитет или някаква сърцевина, но
тогава излъчването няма да е ефективно или мижаво /недостатъчно/ за пренасяне на по-голям ток.

Внимавай със ВЧ напрежения!

Пожелавам успех и добра апаратура!

mzk:
Ctah,

Не си губи времето да ми обясняваш. Изрично казах да ми пишат хора, които са експериментирали или експериментират. Имам реални резултати и искам да ги осбсъждам, а за да ги обсъждам трябва да е с хора, които знаят за какво става въпрос.

Иначе благодаря за пожеланията. Подобно!

velstar:
Ctah, размерите нямат особено значение. Китайците вече пуснаха на пазара телевизори които се захранват безжично. Има и телефони които се зареждат безжично. При  намаляване на размера се повишава честотата, съответно се намалява дължината на вълната, а от там и жицата за която говориш...
Това всеки учил електроника го знае... 

Безжичното предаване на енергия е факт, известен от времето на Тесла. Имам подозрения, че Капанадзе генератора е именно приемник на безжично предавана енергия. Факта че никой не можа да репликира  генератора на Капанадзе, дори и хора които са го виждали на живо, ме кара да се съмнявам че може наблизо до него да има скрит безжичен предавател на енергия, а той да действа като приемник на тази енергия. При всички случаи е приемник на енергия, било то от скрит предавател или от енергия носена през атмосферата.
Експериментирането с безжично предаване на енергия може да разкрие тайните на Капанадзе!

ditronix:
Даааа,аз вчера си купих китайски бежичен звънец! И работи пущината! Звъни на 20 метра. сега искам да го направя да звъни на 100 метра и ще опитам с кондензатори да концентрирам сигнала.

gotiniq7:
Китайския звънец никаква енергия не предава, а обикновен радиосигнал.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия