Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели
INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
juliang:
Абе както сте разбрали, аз съм скаран с електриката... ( :) ) Научил съм само за волтове и ампери.
Вход 50 волта 2 ампера:
Изход 30 волта 2 ампера:
Уреда твърди, че мери True RMS...
Къде тоя байчо вижда 6 пъти увеличение?
getca:
juliang, поздравления за поста. Да се таковам в тиквата ;D туй не съм го догледал, а се чудех що на грамите в клипа имаше едни 20а на токовия канал. За протокола цитат от Википедия-та:
--- Цитат ---For a cyclically alternating electric current, RMS is equal to the value of the direct current that would produce the same power dissipation in a resistive load.
--- Край на цитат ---
Мале-мале, каква стана тя. Потвърждава се мнението ни от преди време, че тоя човек е неграмотен в меренето и не само. Да беше турил един стрелкови уред на входа, а не да баламосва с тия осцила, анализатори и прочее техники. Ама не би, щото там грешка няма, а тук я видял некой какво се мери, я не.
Интередно що анализатора показва тия 14Вт вход ??? Или уреда се шашка от стръмни импулси или се лъже някак, тъй като има неясноти в постановката, хмм. Ако погледнем по-надолу в измерените стойности се вижда реактивна мощност около 100Вт и cosФ около 0.8. Значи тука някъде е заека, щото според горните показания тия 100Вт са постоянно черпена мощност от батериите. Дали е така, обаче...да не станем ние за резил?.. Възможно(даже логично) е тия реактивни ватове уреда да ги смята за върнати в източника. На токовите грами се виждат двуполярни импулси на входа. При 2а средно и Кзап 0.1, пикът на входа ще е около 20а, което се потвърждава по-натам в клипа. Казуса е интересен, но е ясно, че меренето на импулсни тоци и мощности не е проста работа.
Радико:
И аз като juliang и getca, но с малко по различен поглед;
По дискавъри преди време даваха едно филмче за магове като Динамо и Дейвид Копърфилд.
Та там обясняващият фокусите изказа една много важна реплика: Започнат ли помощниците на мага да разнасят по сцената разни големи огледала големи кутии и други подобни предмети това го праят с единственната цел да скрият нещо важно от вас.
Аналогичен е случаят и със СЕ-маговете.
Започнат ли да размятат множество мултицети огромни осцилоскопи и прочее уреди единствената им цел е да скрият от вас факта, че ако бъцнат две жички от изхода към входа машинарията няма да работи. така и с този комутатор. правил човека лъскави панелчета щурутии какво ли не но се е запънал като магаре на мост и неще да бъцне въпросните жички дето ще осигурят автономен режим на работа. ЗАЩО ЛИ
Сигурно СЕ е някаква разумна енергия която категорично отказва да се "самоизяжда" за да се самовъзпроизведе. Явно държи да е на въра на енергийната хранителна верига и да яде други енергий за да се възпроизвежда в повече.
juliang:
И за да не бъда обвиняван, че не съм споменал нищо за реактивната енергия...
На снимката ясно се вижда че на входа има огромно количество реактивна енергия. Много ми е чудно откъде се взима тая реактивна енергия, когато захранването е от батерии? Защо не измери тока и напрежението на изхода на батериите, където тока е прав? Там формулата U*I=P ще е съвсем приложима и вярна, без никакви корекции за реактивна съставка. Няма да остава никакво съмнение относно това колко точно енергия излиза от акумулаторите.
ckopax:
--- Цитат на: juliang в Март 24, 2016, 01:50:31 pm --- Много ми е чудно откъде се взима тая реактивна енергия, когато захранването е от батерии?
--- Край на цитат ---
Захранването е от батерии, но вътре има генератор с L и С, от там и реактивната съставна. Както в повечето хвалби за СЕ, заблудата идва от грешки при измерването.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия