Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели

INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА

<< < (26/39) > >>

half:
Сашо, благодаря ти много, приятелю.
Истината е, че подобен модул Е в състояние да се самозахрани! Бедата, обаче е там, че това става без, или с  някакъв мижав товар от порядъка на няколко вата :) Което е несериозно, разбира се. Знам каква е причината и се надявам един ден и това да стане. Но факт е, че си работи автономно. Можеш да го слушаш как си бръмка... докато ти писне! Токоизправителят и генераторът на импулси са ми с доста сериозни загуби. Плюс това са необходими и разни обратни връзки. За мен това е достатъчно. А и излишъка на енергия много лесно се доказва именно при работа с акумулаторите. Просто връзваш еднакъв товар на същата група акумулатори, но без модула и ги пускаш едновременно. Измерването е само с хронометър и нищо друго! Просто наблюдаваш как без модула се достига определената граница на разряд, а свързаният товар през Модула продължава... поне още два пъти по-дълго време да работи, докато се достигне до същия разряд ;)  Искам да кажа и на другите, които се съмняват, че когато се захранва от мрежата с 230 волта, процесите в Модула са аналогични. И да добавя, че интеграторът все пак не е измерител на мощност, а си е просто интегратор. Това не е хубаво да се забравя. В моя осцилоскоп за подобни анализи има един специален чип, за който съм заплатил близо 1700 евро. А пробниците за ток, които използвам, струват по около 550 евро бройката! Те също са базирани на Хол-ефекта. Тъй че осцилоскоп+чип за анализи+пробници за ток прави някъде към...9-10000 евра! :)
В момента ми е предложена работа по един проект за електромобил. И най-важното е, че това ще стане в България, в най престижното(за мен :) ) учебно заведение. Но по моите разчети ще си е скъпичко. Един IGBT-модул, който ще е подходящ за целта, струва около 700 - 1200 евро! А ще са необходими поне 5! Въобще... Да не говорим пък и за буферите между Модула и батериите, както и между Модула и следващото стъпало. Да се надяваме, че ще поевтинее. Гледам на "Пежо" електромобилчето е около 40000 евра... почти!  :o

teofilius:
Привет Валери!

Мисля, че има един много по-ефективен метод за използване на изобретението ти за задвижване на електромобил. Вместо да получаваш електроенергия на изхода на ИНКОМП, която трябва да преобразуваш, при това със загуби докато стане подходяща за задвижване на електромобила и вземайки в предвид, че накрая и самия двигател има загуби, то най-оптималния вариант е директно да задвижваш ротора на двигателя (с ИНКОМП).

Или ИНКОМП модулите са разположени във всяко от колелата на електромобила, като приемаме че вътрешната им невъртяща се част е статора, а ротора е с неодимови магнити и от външната страна на ротора. Като сравнение - скутерите са направени по подобен начин и е нужно единствено вътрешните бобини в статора да се заменят със ИНКОМП модули. Тоест - говоря за свръх-ефективен ИНКОМП двигател.

half:
Да, Сашо, разбирам те. Същността на идеята е това, което сега представлява т.нар. работна част да бъде ротор. Това е следващата цел - разработка на подобна конструкция. Всъщност ротора ще се развърта от два модула на 90 градуса един спрямо друг около него. Това е най-добрия вариант за електромобил, с четири водещи колела, като се управляват всяко поотделно.
Сега обаче трябва да се използва това, което вече е разработено и изпробвано. Дано този път да съм случил на честни хора, щото ми омръзна от авантюристи и измамници. Хубавото е, че все пак, с Божията помощ, успях да го опазя, а и себе си успях да опазя, от мръсни ръце. Вярвам в добрия завършек, щото иначе какъв е смисълът на всичко това?

teofilius:
Вярвам в теб Валери, че си достатъчно способен да се справиш и в крайна сметка да работиш с правилните хора  въпреки, че всички в процеса на търсене сме склонни да се подвеждаме понякога. Не се съмнявам че всичко около теб се случва и  е определено да бъде по най-правилния начин. ;)

varvarin:

--- Цитат ---Истината е, че подобен модул Е в състояние да се самозахрани! Бедата, обаче е там, че това става без, или с  някакъв мижав товар от порядъка на няколко вата
--- Край на цитат ---

Това не означава ли че коефициента на преобразуване е по нисък от измерения и клонящ към единица? Всеки мощен генератор може най-просто да се изпълни с усилвател с положителна обратна връзка и външен източник на енергия. В клипа се казва че се преобразува енергията на външен източник и входната е само за управление. Защо в класическия вариант нещата си работят а тук нещо куца?

Всъщност аз лично бих се радвал да видя този модул в режим на самозахранване та ако ще и 3 светодиода да храни.

Иначе приложения много... Само ще кажа че повечето съвременна техника се захранва с импулсни захранвания. Влиза AC изправя се и става DC. Поставя се един такъв модул вместо изправителя и телевизора ти от 60 вата започва да черпи 12 вата. Климатика пък от 1000 вата само 200. За бойлера и печката сметнете сами :-)

Е помечтах си малко :-) Поздрави на всички!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия