Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Тесла - вълни

<< < (17/51) > >>

hyparh:
Напълно подкрепям мненията за различните токове. Всяка различна машина (или природен процес) създава различно електричество. Разликите може да са минимални, но присъстват и понякога могат да се хванат дори с просто око.

Пример 1. Захранване на ТХО с еднакво напрежение и ампераж, но от различни източници - от токоизправител и от акумулатор. При захранване с акумулатор, получената ел. дъга е по-голяма и плътна отколкото с токоизправител. Колкото и да се "изправя" един променлив ток, той не може да стане еднакъв с този от батерия.

Пример 2. Окъсяване на електродите на фотоволтаик.
Получената ел. дъга при 20-тина волта от фотоволтаик, може да се сравнява по големина и вид с такава получена от 15-20 киловолтов източник. Това нещо никой друг слаботоков източник на DC не може да го направи.

Със сигурност има още подобни примери, тези двата се набиват най-много на очи.

Относно  апаратурата, с която е работил Тесла... Дали все пак не може да се заменят някои от компонентите, понеже човекът е работил с неща, които са били налични тогава? Ако тогава е имал подръка ТХО (това си е високочестотен траф) дали е нямало да го използва пак с успех? :) Същото се отнася и за кондензаторите. Бутилковите с течен електрод не могат да се сравняват по производителност и ефективност със  съвременните ВН импулсни кондензатори. Разликата е огромна в полза на последните - личен опит.
Мисълта ми е, че би трябвало поне някои от нещата да са заменими.

EDM electronics:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Януари 03, 2018, 05:43:50 am ---Имам резервации към информацията от втора ръка като тази на Джери Василатос.

--- Край на цитат ---

Джери Василатос е литературен писател. Той не е техническо лице. Нищо от това което е написал не е доказано. Книгата му не е учебник, а фантастичен разказ в който има и някои дребни-верни неща, които обаче нямат никакво практическо приложение в съвременния свят. Това да вадиш миливолти от земята или суров картоф, не го намирам за изгубено откритие, а за ненужно такова. Освен това е написал и една единствена книга, съобразена с конюнктурата на пазара, друга негова не знам.

Последната книга която си купих и четох за СЕ беше съставена от откровени лъжи, загубих си времето...Авторът и явно е търсил лапнишарани-окултисти. В нея бяха описани доказано неработещи неща, дъвчени из форумите повече от едно десетилетие.

По отношение на качеството на електричеството, аз го оценявам единствено по закона на Ом. Размера на дъгата, цвета, мириса не са качества на електричеството, а на средата в която то действа или стабилността на източника му. От един акумулатор могат да се изкарат стотици ампери, докато от един токоизправител не. Това не е показател за някакво метафизично качество на електричеството.

Когато някой си отвори торбата с глупостите и започне да раздава новогодишни подаръци от нея, по третия закон на Нютон и закона за резонанса се появяват съпротивителни сили.

caduceus:
Леле... постоянно се учудвам как някои хора говорят като последна инстанция, сякаш всичко им е ясно - това си е нещо невероятно  :)
Елементарни опити показват разликата в тока от мрежата, този от акумулатори и от сухи елементи. Лично аз съм я видял при захранване на различни лечебни уреди като например Лампа на Райф, която с акумулатор и инвертор работи много по-добре отколкото с мрежата. За заперите важи същото. И т.н.
Хладния ток като варираща компонента в сместа му с "топлия" нормален зависи от начина на генериране. Тесла ясно е разбирал това, а репликаторите му - не. Просто интуицията, "виждането" и интелектуалния багаж са различни - и това е нормално.
Така че, нека когато не знаем някои работи, да не се правим на по-мъдри от него. "Подобренията" обикновено вървят ръка за ръка с неща, убиващи ефекта който се търси. И после какво - Тесла бил крив. Или другите, които са се занимавали с тази материя - да спомена само Линдеман, Бедини, Биърдън, Ед Грей... Всички тези хорица са прости и невежи, така ли?
Относно Василатос - този човек е разкрил неща, които се пазят зорко от взора на масата тъпанари с техн. дипломи и високо самочувствие. Който иска, нека го приеме за литератор - но това което казва, се потвърждава от хора като Феликс Савар /съавтор на закона Био - Савар/ и други водещи учени от това време. Аз също съм потвърдил повечето тестове с ОД от главата за барон Райхенбах, ЛИЧНО и то си е ТОЧНО така.
Относно виждането на Тесла, ето един цитат от "неукия" литератор Джери В.:
.............
 Тесла смятал, че лъчевата енергия се състои от етерен газ. Становището му се основавало на факта, че без токовите му макари не провеждали „бавни и гъсти“ заряди, каквито се наблюдават в обикновените електрически вериги. Кратките импулси пораждат съвсем различни ефекти — флуидни ефекти. Качествата, които Тесла приписва на „електричеството“ или „електрическите“ неща в многобройните си патенти и в изявленията си в пресата, е отнасят до етера. Тесла не слага знак за равенство между „електричество“ и потоците електрони. Когато говори за „електрически“ ефекти, той винаги описва техните проникващи, газообразни свойства.

Тесла нарича пространството „заобикаляща или естествена медия“. Според него именно пространството „провежда електричеството“. Успял да открие начин да концентрира, засили и насочи този газообразен електрически поток. Според него това излъчено електричество е всъщност газообразна еманация. Етерна еманация. Именно затова в лекциите си Тесла използва толкова често свързани с флуидите термини.
.........................

Аз ще си направя тестовете както мисля че е правилно, пък на който не му харесва - знае къде да ходи  ;D

Поздрави!

ПП
Хипарх, има определена причина да се ползват флуидни кондензатори - и тя е свързана с процес, който е съзидателен  ;) Това не става с твърди такива - но инфото не е за форум.

EDM electronics:
Общи приказки, бланкетни, омръзнали до полуда и присъстващи, ако не във всеки пореден, по през пост и нищо, ама нищо доказано на практика - голи твърдения! Някой си бил потвърдил?  ;D И с'я к'о, трябва както сам се изразява "като последна инстанция" да му вярваме ли?
Много са ми смешни някои хора, които имат самочувствие на ерудити, придобили образование от Интернет, от мястото където всеки полудял се прави на знаещ.  :D Пази Боже да се образоваш от Интернет.

Интересно и някои как мерят студеното електричество - уреда им трябва да е третото око, интуицията и не на последно място интелектуалния им багаж, който са брали от Интернет - мястото с най-малкото лъжи и заблуди.  :D

Много ми е интересно и как хора, които нямат и грам практически опит с електричество, как учат и се пънат на ония, които през целия си живот са имали взимане-даване с него, демек ще учат баща си, как се правят деца. Е проблема си е техен. Нека си живеят във виртуалното и интелектуалното пространство на Интернет, а реалността е по-различна.

Добре, че като отида на магазина да си купувам някой ел. уред, не ми се извинява магазинера, ако не работи, че нямам интуиция, трето око или пък духовното ми развитие е изостанало и ми пречи техническата диплома.

Електричеството било с различно качество, щ'от едното носило студеното в себе си, другото не. Бах туй студено електричество, не съм го срещал по тоците никъде досега.

Как да го измеря бе, ерудити, с чепа си ли или с висящото махало?

caduceus:
Празни приказки, достойни за незабавно почистване  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия