Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Тесла - вълни
KURTI:
--- Цитат на: hyparh в Декември 19, 2017, 04:57:16 pm ---С какво ще захранваш ТХО-то?
--- Край на цитат ---
Той модела си пристигна заедно със всичко, генератора, трансформатора, даже и лампичка на 13,5V която изгоря при повторно включване. (такъв стандарт само при руснаците) :)
Схемата е проста, ZVS както спомена epwpixieq-1, обаче ме притеснява липсата на ценери на гейтовете, може би защото както ми се каза транзисторите били от дънна платка.
Разполагам и със схемата, но ми се намекна да не я пускам свободно понеже човека бил бивш член на форума и не иска повече да го обсъждат.
Аз обаче ще демонстрирам това, което съм получил. ;)
epwpixieq-1:
--- Цитат на: KURTI в Декември 19, 2017, 01:37:21 pm ---hyparh благодаря за линка и да те питам, по този начин на изработка кондензаторът проявява ли индуктивност или това няма общо?
Защото доколкото зная тесловите банки нямат или е нищожна.
--- Край на цитат ---
Всеки електрически елемент проявява в различна степен двете характеристики индуктивност, магнитен (B field) компонент, и капацитивност диелектричен (E field) компонент. Те могат да се разглеждат като двете крайности на проявчване на това което наричаме електрически явления, магнитния компонент 100% - диелектрическия 0% и обратното. Всичките електрически феномени, са различни разновидности на концентрацията на тази полета и динамиката между тях, базирана на физическите компоненти които ги проявяват.
Например една (индуктивна намотка) има разпръсната капацитивност (по своята повърхност), и това е едно от нещата с което Тесла се е борил да превъзмогне.
Всеки метал в определена геометрична структура има индуктивност, като играе ролята на спирачка за диелектрическия импулс, кондензаторите направени от метал също. Въпроса е, че метален лист има много по добри такива характеристики сравнено с дълъг метален цилиндър ( всички кабели ).
В действителност Тесла е ползвал основно кондензатори направени от солена вода и стъклени бутилки. Интересното е че даже и кондензаторите той е отчитал масата на проводника ( солената вода в случая ), като е изчислявал ( стр. 112 от Colorado Springs Notes 1899-1900 ) водното съдържание така че отвътре и отвън на бутилката ( и бутилките поставени на групи в по-големи контейнери ) водата да има една и съща маса.
Като се има в предвид че 1 pF е приблизително еквивалентен на 1 см площ се вижда защо се препрочитат кондензатори направени от навито фолио. Не съм запознат някой да е правил, експеримент в който на една и съща установка да замени една и съща капацитивност на кондензатори с метална повърхност и солена вода и да проследи дали има разлика.
caduceus:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Декември 27, 2017, 11:55:00 pm ---
........................................
В действителност Тесла е ползвал основно кондензатори направени от солена вода и стъклени бутилки. Интересното е че даже и кондензаторите той е отчитал масата на проводника ( солената вода в случая ), като е изчислявал ( стр. 112 от Colorado Springs Notes 1899-1900 ) водното съдържание така че отвътре и отвън на бутилката ( и бутилките поставени на групи в по-големи контейнери ) водата да има една и съща маса.
...........................
--- Край на цитат ---
Много точна забележка. Същото се отнася и за масата на първичната и вторична намотка при ТТ, за да се получи т.нар. "масов резонанс". Руснаците имат един израз "звенящие контуры", споменати бяха май от Драгон Лорд /админа на форума Матрикс/ при опитите за реплика на Капанадзе, като се отчиташе основно студеното електричество, произведено от системата. Превръщането му в топло /нормално/ е ясно, основно с кондензатори с голям капацитет и акумулатори - отделени конструктивно от генериращата част. Идеята е да се получи резонанс във всички части на системата, като генерираната вибрация от висш порядък се преобразува в използваемо електричество, което е с по-ниска такава.
Има и нещо, което репликторите на СЕ устройства не отчитат изобщо - първичния енергиен заряд на материалите в генератора. Обикновено се ползват само плюс /мъжки/ и съответно не се получава третата компонента - а да сте виждали двама души от един пол да произведат дете? ;D Трябва мъжко и женско + динамика, иначе става като изопачената мантра на поповете Отца, сина и светаго духа - а женското начало го няма... Истинската система е дадена от Стивън Дарси - "В името на бащата, майката и детето", а може да се каже "Земята, Небето и производната от тях трета сила" и т.н.
Дали някой вече почва да стопля??? Не мога да кажа всичко наготово, това е предостатъчно. Свързване на двете първични сили в динамика... ТТ е точно система за това - ако е направен както Тесла го е разбирал, затова е и заземяването - за женската компонента, затова са и течните електроди. Но като липсва разбиране - съответно и няма резултати :) Щото сега нещата са като двете зайчета, дето питали стария заек защо не успяват да си направят потомство - а той им казал "абе момчета, то така не става работата" ;D ;D ;D
Да добавя също, че кондензаторите с два течни електрода са използвани в зората на електротехниката от Павел Яблочков. В патента му /тестван на практика от водещите учени от това време/ се говори за два пъти нарастване на мощността спрямо входната.
http://rexresearch.com/yablotch/yablotch.htm
Обърнете внимание на липсващата част в текста:
The Leyden jar is not a symmetrical capacitor, i.e., it is different in principle from a two-plate flat capacitor. The inner electrode of the jar should be connected to a high voltage source and in this case the changes of [ … missing text in original… ]. Определени сили цензурират такива неща дори в патентите, нали се сещате защо и какви са.
Да допълня в свободен стил изречението - "...промените в нивото на жизнената енергия в системата /нарастването и/, последвано от преобразуването на този заряд в електричество, водят до нарастване на общата електрическа мощност на изхода."
Честита Коледа и успешна 2018-та година на всички!
KURTI:
Благодаря за разяснението epwpixieq-1,
моят кондензатор се оказа с капацитет 1,56 РF направен от печатни платки със
1,5 мм. дебелина и залят с полиестерна смола. :)
caduceus писали сме заедно и сега прочетох поста ти,
--- Цитат на: caduceus в Декември 28, 2017, 10:53:17 am ---
Има и нещо, което репликторите на СЕ устройства не отчитат изобщо - първичния енергиен заряд на материалите в генератора. Обикновено се ползват само плюс /мъжки/ и съответно не се получава третата компонента - а да сте виждали двама души от един пол да произведат дете? ;D Трябва мъжко и женско + динамика, иначе става като изопачената мантра на поповете Отца, сина и светаго духа - а женското начало го няма... Истинската система е дадена от Стивън Дарси - "В името на бащата, майката и детето", а може да се каже "Земята, Небето и производната от тях трета сила" и т.н.
Дали някой вече почва да стопля??? Не мога да кажа всичко наготово, това е предостатъчно. Свързване на двете първични сили в динамика... ТТ е точно система за това - ако е направен както Тесла го е разбирал, затова е и заземяването - за женската компонента, затова са и течните електроди. Но като липсва разбиране - съответно и няма резултати :) Щото сега нещата са като двете зайчета, дето питали стария заек защо не успяват да си направят потомство - а той им казал "абе момчета, то така не става работата" ;D ;D ;D...
Да допълня в свободен стил изречението - "...промените в нивото на жизнената енергия в системата /нарастването и/, последвано от преобразуването на този заряд в електричество, водят до нарастване на общата електрическа мощност на изхода."
--- Край на цитат ---
Това за СЕ-то е мит и аз не търся това, защото знам, че не съществува,
оставям на теб размислите относно Бог, духа и жена му, защото просто никой не е успял да ме убеди в тях.
За липсата на разбиране съм съгласен с теб, но не мислиш ли, че трябва да покажеш все пак нещо твое, отколкото
да наливаш само акъл и то непроверен според мен?
Също така мисля, че за електричество и изходна мощност, не си ти човека!
Нямам кофти помисли, просто така излиза на яве. ;)
Успешна 2018-та!
caduceus:
Благодаря за пожеланията.
1. Написаното от мен е за този, който може да го разбере - това са не повече от двама-трима души тук. Ако всеки на когото не му е ясна някаква теза реши да пише постове, става обикновена боза. Еми форум е и сме в България, нормално :)
2. СЕ има - и практически примери дал Господ. Като не търсиш своето решение за него, какво правиш в този форум? Навалица?
3. На когото трябва, съм показал. Не всеки може да оцени постигнатото в практиката от друг - единствения начин е да го направи и той, но не винаги става /макар на теория да му е ясно/. Хората не са еднакви, менталния им и образователен багаж също. Има една приказка за бисерите и прасетата... :)
Успех!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия