Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Тесла - вълни
Bat_Vanko:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Януари 11, 2020, 07:53:31 pm ---По отношение на крушката сте прав, запалването и не преминава през моето тяло (и всъщност това е нещо което е свъзразно с импеданса на човешкото тяло при такива честоти). Но сега вие вижте какво казвате (цитата който съм посочил), и помислете как така аз "хващам" тези изводи при които крушката свети, нали според вашето а и на Bat_Vanko виждане аз трябва да бъда "изпържен". Нали разбирате че крушката само може да ограничи "тока" които преминава през мен. Вместо (постоянно) опонирате както вие така и Bat_Vanko, може би е добре да се замислите че има електродинамични ефекти които не са ви преподавани а и в последствие вие не сте се сблъсквали със тях и затова не ги знаете.
--- Край на цитат ---
Драги ми Смехурко, Вие нас за прости ли ни имате? Ще вържете крушка за 220 V на 10 kV захранване и тя няма да изгори моментално. Ами дайте да направим по простото - нека я вържем само за 380 V, колкото е междуфазовото и да видим за коя част от секундата тя ще изгори. Кога ще спрете с тези глупости - електродинамични ефекти на човешкото тяло? Само капацитета и индуктивността имат динамични свойства, но не и активното съпротивление. А човешкото тяло си е само активно съпротивление. Вярно е че човешките мускули не могат да се свиват и разпускат със скорост 30 000 пъти в секунда, но това няма нищо общо с електродинамиката а по скоро с бавното и продължително изпържване.
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Януари 11, 2020, 07:53:31 pm ---И тук отново грешите, без заземяване (реално или чрез масивен метален елемент) вторичната на ТС изобщо няма да "работи". И както се вижда от схемета с или без земя, към намотката ( включването на крушката към първичната или вторичната ), тя си свети. А сега с изадайте върпоса, какво е сърпотивлението на тази крушка, и как така "тока" които не е глупав, "решава" да премине през тяло с високо импедансно съпровиление, вместо да си премине през доста по дебел проводник с много по малко такова.
--- Край на цитат ---
Не знам за тока, но за Вас съм сигурен. Не знам дали го проумявате, но тесла трафа не работи без големите метални плочи, защото липсва кондензатора формиран от тях. Не можете да направите резонаторен контур само с индуктивност. Така се получава само обикновен трансформатор. Нека Ви светна, че всяка намотка може да бъде и трансформатор (по скоро автотрансформатор) със своята индуктивност (или както Вие бихте го нарекли - динамичен ефект) и трансформаторен коефициент. И това че включвате крушката между една, две или три съседни намотки си е точно автотрансформатор, друг е въпроса че се иска пипе за да го видите.
Хвърляте разни имена: Хевисайд, Максуел и т.н. но нищо не сте разбрали от написаното, само с четенето сте си останали. Не разбирате ли че така не изглеждате по интелигентен.
montanar:
Че делиш вълната от поляризациите - те са си поляризации - а тъпизма на МИ68 си е тъпизъм по всички пунктове.
Tanas:
epwpixieq-1, много неразбираемо пишеш, бъди конкретен и прост! ;)
Болшинството няма как да ти влязат под "кожата", разбери, че простите неща са много сложни за обикновените гънки ;)
Ако дори и покажеш нещо на видео, мозъка на разния индивид не засича отклонения, затова трябва И да се обясни на прост език като за начинаещи.
Това което правиш е показателно и в същото време чуждо за мнозина.., за което ти стискам ръката! :)
Ако се нуждаеш от елементна база или обмяна на съвет, ще се чувствам горд да Ти помогна!
Вече не се занимавам със СЕ, но тръпката ми е останала .. :)
Може и смешно да звучи, но се чувствам готино когато има такива теми в неудачния форум вече .. ;)
Успех!
технократ:
--- Цитат на: Радико в Януари 11, 2020, 08:40:21 pm ---точно така е. Ъгловата поляризация е нещо съвсем друго. представи си една дълга греда без значение дали дървена или желязна поставена на земята. взимаш един чук и я удряш в единия край от страни след удара по гредата тръгва вълна която я кара да се нагъне като змия. наляво надясно. това е напречна вълна със хоризонтална поляризация. Ако удариш същата греда пак в края но отгоре тя пак ще се нагъне, но нагоре надолу като вълните по водата. това е пак напречна вълна но с вертикална поляризация. при третия вариант удряш гредата челно така, че удара е насочен по дължина на гредата. гредата се отмества малко напред но не цялата едновременно а първо началото и средата, края. въпреки, че изглежда едновременно не е. тази не едновременност се явява надлъжна вълна тя няма поляризация и се разпространява много по бързо от напречната.
--- Край на цитат ---
Радико един лаишки въпрос, има ли електромагнитни вълни които са надлъжни, и ако има, как се получават?
Радико:
--- Цитат на: технократ в Януари 12, 2020, 11:00:55 am ---Радико един лаишки въпрос, има ли електромагнитни вълни които са надлъжни, и ако има, как се получават?
--- Край на цитат ---
Кое му е лаишкото на въпроса. Въобще не е лаишки. Това е най неудобният въпрос за съвременната физика. Положителният отговор на този въпрос означава пълна промяна на физиката. Виж монтанар как инстинктивно отбягва дори дискусията по въпроса. Никой не иска да пренапише учебниците по физика. отрича се съществуването на такива вълни най малкото защото както писах те се разпространяват много по бързо от напречните. за пример напречните вълни във водна среда са морските вълни или вълните от паднал камък във водата. Надлъжните вълни във вода това е разпространението на звука във водата. със скорост 3000 метра в секунда.
напречните вълни имат поляризация. познатите ни електромагнитни вълни също имат поляризация. по това им свойство можем да ги определим като напречни. скоростта им е скоростта на светлината. а надлъжните вълни са по бързи. Те ти физико спасовден.
е за това никъде няма да намериш официална информация за тях не смеят и да ги отрекат напълно просто мълчание.
Има доста хора в този форум освен мен като например epwpixieq-1 и ми68 които са наясно със съществуването им. това че използват различни думи за тях прави да изглежда, че говориме за различни неща но не е така. Получава се така, че водиме дни наред спорове защото единия казал "булката се оженила" а другия вика не е вярно лъжеш, не се ожени булката ами невестата.
Та така има надлъжни магнитни вълни аз самият съм написал някои неща по въпроса в други теми. Нещата обаче въобще не са лаишки въпреки че въпроса изглежда такъв.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия