Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Тесла - вълни
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Декември 31, 2019, 01:46:09 pm ---Явлението което се опитвате да представите като "чудо" всъщност в момента е познато дори и на начинаещите радиолюбители като "стояща и бягаща вълна".
--- Край на цитат ---
"стояща и бягаща вълна" вълна казвате, хайде да вникнем малко повече в това което би се получило при такива въни а не само да хвърляме думички. Да оставим на страна това какво разбирате под "стояща" или "бягаща" и тук нямам предвид думата а самата динамика в системата, и да вземем когато имаме "стоящи" вълни, за които не не трябва да си радиолюбител за да си ги представиш понеже всяко едно дете, сравнително лесно може да си ги направи във ваната, "цопкащо" с ръката върху водната повърхност с определена честота.
Та тези "стоящи" вълни са с определена дължина. При опитите с искрища които показвам честотите не надхвърлят 100 Кцс. Да вземем горната граница. При тази честота дължината на вълната ( вземаме разпространение на вълната при 2/3 от скоростта на светлината ), е 2 000 m. Сега дайте обяснение да видим как при такава дължина на вълната ще намерите (достатъчно) потенциална разлика, при дължина 0.6 м, толкова че да "бута електрони" през жичката за да има ток на "кондуктивност" както вие си мислите че се получава.
Както споменах, знаене на термини и формули не дава представа за динамиката на явленията. Много хора не разбират това което четат, още повече когато е написано със формули и с думи за които много хора нямат коцептуални разбирания. Защо си мислите че Максуел не е бил разбран в продължение на 20 години, и след смърта му, е трябвало да дойде Хевисайд ( човек без никакво университетско образование) да "преведе" неговите писания, че в последствие (на)учените да "разберат" това което Максуел казва.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Радико в Декември 30, 2019, 11:45:29 pm ---Зарежи тия ламбички да си светат га си искат. Аз на твое място бих съсредоточил усилията си в друго. Дори много усилия бих съсредоточил.
--- Край на цитат ---
Радико, усилията не са ми "съсредоточени" в това. Било ми е интересно да го направя, направил съм го, изследвал съм процеса и разбрах неща за себе си. Това познание сега мога да го приложа в различни установки, поне за мен това е най-важното. В допълнение когато (се върна и) чета Тесла, мога да разбирам и асоциирам динамиката на експериментите които той обяснява с моите лични трупани познания и да правя сравнения с моите разбирания.
--- Цитат на: Радико в Декември 31, 2019, 03:26:02 pm --- Когато обаче разглеждаме двата електрода и газа между тях,
--- Край на цитат ---
Дайте линк към експеримента че тук нещо изпуснах това което дискутирате.
mi68:
Здравейте приятели,
Обръщам се като Христос, да се върнем към Тесла и неговата нелинейна система. Около неговия ТТ се е образувал светещ облак, който се е разширявал и даже подковите на конете са святкали.
Ако системата ни е линейна то тока трябва да е не линеен. С глим-лампа може да се направи генератор на експоненциано (трионообразно) напрежение. В съвременен прочит това може да се реализира с диак (динистор). Плазмата, дъгата и искрата са необходими за честотно-фазово свързване т.е. нелинейна среда. Трябва и кохерентност искрището да не шуми, а да се чува ясен тон сиреч многократен резонанс.
С резонанс на една честота неможе да се докара СЕ или Тесла вълни.
Идеята е сигнала да се разложи до шум и после шумът да се превърне в сигнал. При обратната задача имаме обратно време, но реалното тече в една посока се наблюдава намаляване на ентропията, сиреч установката се охлажда. До сега не видях някой да мери температурата на установката или околния въздух. Показаните опити са по-скоро забавление, но не търсене на СЕ.
В съвременен вариант плазма, искрища или дъги не са в приемлив вариант, защото се излъчва даже гама лъчи. За това трябва да се търси нелинейна среда за свързване на многократния резонанс. Най-приемливо е да се използва мю-то на феритен трансформатор. Не казвам всичко, но разказвам главната идея. Може да се мести е-то на диелектрик но трябват високи напрежения и ми се вижда сложна схемотехническа задача.
Няма енергийна криза, няма и криза на невежеството!
MTM:
Ако на изхода на ТТ имам примерно (20 000в.и ток 5а).как ли, ще свети..
Но както и да свети,няма да свети на разстояние, повече от 3 метра,от Трафа,на Тесла... В това е провала на Тесла за трансформиране на големите разстояния.
x_name41:
mi68, какво ви е мнението за тази стара идея на мощен Тесла трнсформатор захранван от акумулатор и изолиран от земята, да се използва като гигантски точков заряд, който благодарение на високото реактивно напрежение да йонизира голям обем въздушно пространство чрез голямата реактивна мощност развивана в контура. Консумираната мощност трябва да е минимална от захранващия източник, колкото да подържа осцилациите в контура. При снемане на енергията от обема с йонизирано пространство към земя, чрез явлението електростатична индукция би трябвало във йонизирания въздушен обем да постъпват нови заряди на мястото на старите и така непрекъснато да се попълва мястото с нови и нови заряди от въздуха
п.п. във връзка с консумацията от захранващия източник, поне аз не съм видял досега голям и мощен ТТ който да консумира малко като типична работа на резонансен контур с голям Q фактор на празен ход. Предполагам връзката и влиянието между изхода (тесловия трансформатор) и входа (неговото захранване) на системата чрез земя през високите напрежения и честоти са причина а също и качественният фактор евентуално.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия