Автор Тема: Модификации към реактора  (Прочетена 12340 пъти)

BorisZarkov

  • Гост
Модификации към реактора
« -: Септември 12, 2009, 08:42:48 pm »
Здравейте, също като вас харесвам идеята за повишаването на КПД на ДВГ и смятам да започна работа по устройството , но според мен трябва да претърпи доработки с цел отстраняване на изпарителя което да го направи доста по практичен и надежден.
Имам конкретни идеи как да стане това - ще се изведе байпасна тръба която да отвежда няколко процента от газовете излизаши от мотора (с висока температура) там ще се впръсква точно порционирано количество вода (ще се регулира от вакума) или ултразвуково разпрашена пара която срещайки се с горещите газове ще се превръща в прегрята пара.
След което ще се подава газ (пропан бутан) от предварително регулиран изпарител после това ще си влиза в реактора заедно с останалата част от отработените газове.

Имам за цел монтирания веднъж реактор  да няма нужда от доливания и превключвания всичко да става с копче в кабината и да изведа отделен резервоар с вода .

Имам достатъчно познания по Ел. , но нямам опит с ДВГ и реактори от този тип.
Бих искал да се свържа с човек работил в тази насока да обменим опит а защо не и да конструираме една такава машинка.

Поздрави Борис гр.бургас !

aviv

  • Гост
Re: Модификации към реактора
« Отговор #1 -: Септември 13, 2009, 01:36:15 pm »
Аз съм от Варна и за сега ме спират финанси и несигурност по конструктивното решение. Иначе да съм го закачил от давна , но инеята не е да се отбие номер а да се направи качествено.

BorisZarkov

  • Гост
Re: Модификации към реактора
« Отговор #2 -: Септември 13, 2009, 03:28:10 pm »
Да разбира се затова и се опитвам да направя тези модификации

grebo

  • Гост
Re: Модификации към реактора
« Отговор #3 -: Октомври 12, 2009, 11:10:41 pm »
На мен пък ми харесва идеята - предполагам че обаче трябва да се направи с нагнетяване на водата както е при инжекционните мотори + една дюза - като при моноинжекцията. ;) ....  ::)

Иначе аз пък имах идея за по-добро отношение между контактна площ и обема течност на изпарителя - нещо като скачени съдове - един голям резервоарен + един по-малък - изпарителен - така изпарителя би загрявал за много по-кратко време, като обема вода, която ще се добавя ще е точно равен на изпарения обем. ;)
Абе идеята ми дойде от охладителната система - нали е на 2 кръга - вътрешен и външен ;) Тука, само че, вместо да се отваря с термостат, да се отваря с датчик мерещ нивото на водата, така че да поддържаме 1 и съща контактна площ м/у водата и изпускателната тръба. ;) Щото презумцията ми е следната - трудно е да топлиш 40-50 л. вода до 100 градуса а и да термоизолираш добре един такъв резервоар...по-лесно е да сгрееш 300-400 мл. примерно, и като понамалее нивото - пръсваш колкото да се долее и пак.. ::)