Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Оптимална Форма на сигнала за Електролиза
Ksurnev:
Специално за Юлиан:
https://www.omgtu.ru/
В този университет има една специалност от 1970г.
"Откриване и проследяване на космически обекти от изкуствен произход"
Много долна специалност за някои...
Дано си рус, иначе по никакъв начин няма да те приема за "истински Ариец".
Михаил Кузмов:
Когато през 30- те години на миналия век, Айнщайн бяга от германските нацисти в САЩ, американците с присъщата си деловитост, му предлагат всички желани от него условия, за да продължи изследванията си. Накрая го питат, какви хора би желал за свои сътрудници?Отговорът бил - разбира се, умни и работливи, но такива почти не се срещат, затова умни и мързеливи, в краен случай глупави и мързеливи, но в никакъв случай глупави и работливи.
fantom4e:
https://pdfs.semanticscholar.org/bf5f/ef1fcea7eef6e40b5b920254ff577fce9bc8.pdf
и това ли е негово дело?
Аtos:
Бат' Мишо, това е правдива до циничност концепция :D
Юлиане, в голяма грешка си, че на ветераните са раздавали ордени "за щяло и нещяло"!
Сигурен съм, че не знаеш разликата между орден и медал (без да ровиш в нета), даже не би ги различил на гърдите на старците - кое е орден и кое - медал (без консултация).
Но какво отношение има това към темата?
Защо се опитваш да превърнеш ВСЯКА ЕДНА ТЕМА в популистика, отклонявайки я от основната и идея?
Сякаш с цел го правиш?
В социо патологията има едно определение за интелектуална недостатъчност, а именно:
"...такива хора не са способни да следват логическата нишка на разговора. Те са склони да акцентират върху определена дума или фраза и прекъсвайки събеседника си, започват да споделят свои впечатления, наблюдения и размишления свързани с въпросната фраза, оставяйки същността на разговора на заден план. В повечето случаи за тях не е важен самият предмет на разговора, а това, което те самите са "отсяли" в собствената си ограниченост..."
Имам те за интелигентен, ерудиран тип (макар и закостеняла консерва), не ме карай да преосмислям цялостното си мнение за теб!
juliang:
--- Цитат на: atos в Май 25, 2018, 11:48:35 pm ---Юлиане, в голяма грешка си, че на ветераните са раздавали ордени "за щяло и нещяло"!
Сигурен съм, че не знаеш разликата между орден и медал (без да ровиш в нета), даже не би ги различил на гърдите на старците - кое е орден и кое - медал (без консултация).
--- Край на цитат ---
Сещам се бай Тошо как ги раздаваше на килограм на всеки който дойдеше и си тръгваше.
Да, не съм пряк свидетел на това как по времето на войната са ги раздавали, но ... какво по дяволите смяташ че са направили тия хора, че да имат по 30-40 отличия? Кралицата на Англия да си чувала да раздава ордени за годишнини на тоя и оня? Или пък професионалните военни в САЩ - дали са окичени с дрънкулки от глава до пети? Как може да даваш медал/орден по случай 25 или 50 годишнина от края на войната? Или щото човека навършвал 50 или 60 или 80 години?
--- Цитат на: atos в Май 25, 2018, 11:48:35 pm ---Но какво отношение има това към темата?
--- Край на цитат ---
Има отношение защото Кадуцея ми цитира някакви с 3 реда титли пред името, сякаш са някаква голяма компетенция. Случайно ми е известно как се получават тия докторски, професорски и подобни титли и изобщо не могат да ме убедят, че хората разбират за какво ства въпрос. Напротив - по вашите думи всичките тия са някакви "закостеняли сухари" които крепят казионната наука, и е абсурд да пуснат нещо което не им се вписва в мирогледа.
Да се върнем на темата - взех участие за да изкажа мнението си относно тезата, че плочите са вид кондензатор (за това че са източник на СЕ ич не ща да се включвам - знаете ми мнението). Това че водата може да се разложи с 2000 пъти по-малко енергия мисля че и ти няма да можеш да го преглътнеш -- ако е вярно, СЕ-то ни е в кърпа вързано по най-елементарния начин - разлагаме вода, горим я, въртим турбина, правим ток който разлага вода. Ако КПД-то на обикновената електролиза е дори 1% (а то е много повече), 2000 пъти по-добра ефективност води директно до КПД от 2000%, или 20 пъти повече енергия от вложената. Направо се чудя защо още горим фосилни горива...
А Кадуцея ми наскача с някакви професори от аграрен университет и полковници от "Краснодарского Высшего Военного Командного училища Ракетных войск"... (п.с. оттам ми дойде идеята че може би тоя полковник е толкоз накичен с тенекии като тия на снимката ... :) )
Разбираш ли ... дори и президента на Академията на науките на Руската федерация да се е подписал под заключението, ако то е че има начин електролизата да е 2000 пъти по-ефективна, това за мен означава само едно - че Академията на науките на РФ е изкукала като цяло, а не че резултатите са верни.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия