Ето го и сутрешният рапорт за прогреса.
Това все още НЕ е
новият реактор на момчо, понеже липсват отворите, предният и заден панел, както и още доста неща. Общата дебелина на пакета е около 30-35мм, но понеже не е стегнат, може да излезне и по-малко.
Уплътнителят е от сиковиден материал (не съм напълно сигурен какво точно е). купих си го на лист от ИКЕА, като артикулът бе обозначен като
подложка за бюро, и струва 4 евро- размери 700х500х2мм. остана ми почти половината. Пръстените са с външен диаметър 124мм и вътрешен 116мм. Квадратчето по средата е 10х10.
Ламелите (8 на брой) са също от ИКЕА, и са с диаметър 120мм и дебелина 1мм, като артикул са
поставки за свещи от инокс- цена 3.5 евро всяко. Това са същите ламели, който съм използвал преди време за клипчетата в ю-туб, с по-ранни опити. Не съм изрязъл още първият уплътнителен пръстен, т.е. този който ще е най-отгоре както е показано на снимката, понеже не съм изрязъл предният панел.
На предният панел ще са изходящят отвор за газът, регулаторът за нивото на електролита със съответният отвор. Мися, че ще ми се наложи да залепя пръстените и квадратчето към ламелите, с минимално количество силикон, колото да ги придържат на място. Регулатора за нивото на електролита мисля да го направравя подобно на поплавъка на карбураторите. Смятам за монтирам и електронен ключ за налягане ( като система за защита).
ето и снимките.