Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Нов ННО реактор на момчо
момчо:
@mosh, не съм сигурен дали в СуперМаркет продават суде, но не пречи да питам. Ако не там, ще подърся,..въпреки че предишното търсене не даде никакви резултати. :-\
Споменатите 2.5 литра са само един вид добър резултат, ако стане. ;)
Колко ампераж? Според Д9 (Бойс), за всеки 25см2 трябва да има 1А. Така при мен, с новите размери 90см2 (закръглена стойност), получавам 3.6А между всеки два електрода, като общият ток ще е 25.2А при напрежение Ненадвишаващо 1.4В за цялата система. Напомням, че клетката е с 8 електрода. Още не съм стигнал до захранването. Има още работа по самата конструкция.
@BONETI красиво. браво. пробвал ли си, дали работи и колко продукция имаш? захранване- ток/волтаж?
koce93:
Натриева и калиева основа има тук и 1 кг натриева основа беше 4лв. а калиева основа 6 лв. http://www.valerus-bg.com/lab/standard-buffer-samples/chem-base-solutions/2/97/
BONETI:
Тия дни ще го монтирам на колата направо.Въпреки че имам сложена друга такава подобна клетка,но нямах бъблер и ползвах бутилка от минерална вода,която все се пръсваше и реших този път да е както трябва направено :) Ако някой се интересува мога да му дам едната да екперементира..
Иначе ползвам готови цанги и маркучи от пневматика и става много интелигентно,лесно за монтаж и демонтаж.
Уплътненията ги взех от двигатели,който се използват да се уплътнява захранващата кутия.Има 6 клетки всяка с площ 60 квадратни см.
BONETI:
Ето още снимки:
vitan:
Tози, който се занимава с тези неща много пъти ще получава обратен назад към генератора - особено, ако дебита на газ е по-голям и гасне пламъка от спиране или подобно. Може да направите голям сакатлък.
Балбучника е абсолютно задължителен!!! И то от неръждаема стомана по-дебела, защото той е една от най-важните защити - но не и единствената.
Ако имате няколко месеца търпение, ще разберете отговора на въпроса: Що е това браунов газ и има ли той почва при хората, които искат да го използват живи и здрави.
Брауновия газ има много тънкости и още повече начини да станат яки сакатлъци.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия