Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Нов ННО реактор на момчо

(1/15) > >>

момчо:
ето и моята идея.

както казахме в темата на ПЕЛО, това са бланки СД изрязани и пробити по размерите дадени долу. Реактора ще има до 17 ламела. не съм решил как ще са свързани. излоаторът ще е от полиестерен материал, подобен на този от който са направени "пластмасовите" папки за документи. паралелно с това ще изкарам два кабела от динамото на колата, "преди" регулатора на напрежение, за да имам максимален ток..

момчо:
може да се види от картинката че ламелът има два оцветени отсега. това са аналогично положителният и отрицателният полюс. т.е. ще има само един такъв, от дясно или отляво, в зависимост от плояритета. ако ламелът е неутрален няма да има такива "накрайници". горните три отвора са Ф 5 мм и са за отделеният газ, а долният Ф 8 мм е за да се свърже клектата със помпа за циркулиране на електролита.

ПС: поправка. активната повърхност на всеки ламел ще е 56.6684 см2, а не 57.67 см2. забравих да извадя площа на отворите.

disela:
Не мислиш ли, че малко сложно се получава Ламел>Изолация>СД>Изолация>СД>Ламел
Много трудно според мен ще се изолира от течове

момчо:
може и да сте прави. имам предвид всички. и за сложността. но  първо мисля да го пробвам. това което ме интересува е дали ще има течове при даденият брой болтове (24 броя 4х 60). принципно (ако няма течове) може да се монтират колкото е необходимо за да се постигне желана продукция (в зависимост от употребата).

може да се каже че 8 х 8 не е нещо което може да "впечетли" като размер. това което си мисля аз е обемът който ще се "затрвори" между два ламела- при 2.4 мм (разстяние между ламелите с 2 СД-та) = 1360,0416 мм3 или приблизително 75,55 мола. при 3 СД-та (3.6мм)= 2040,0624 мм3 113,33 мола. това което се опитвам да покажа е че не е нужно по-малко енергия на мол ( това пъвро) и второ малкият размер позволява ( или поне така мисля) да се варира с разстоянието между ламелите. Доста хора тук сподлеиха че за да няма пробиви в ламелите трябва да са раздалечени достатъчно. С намаляването на размера на ламелите, мисля че ще се намали и съпротивелнието, а там да се намали и токът който ще е нужен ( най -вероятно да греша). все пак това е концепция, която подлежи на проба.

дори и четежът е само идеен. оцветените отсези на ламела са прекалено "къси" и може да има проблем при монтирантео на захранващите проводници, това като забележка към себе си. със сигурност да се поръчат ламели по дадни размери, както и уплатнение от какъвто и да било материал, и висококачествен плекси глас- би било перфектно като цяло, но също так и доста скъпо. аз работя с подръчни материали. СД-тата не са толкоз крехки. това което съм снимал в поста на ПЕЛО го продупчих с мини-дрелката която се вижда също. захранва се с 12 волта и има супер голям набор от накрайници. СД-то все пак е един вид полиестерен материал. няма да понася някакви Килограмови натоварвания. просто като се дупчи трябва да се внимава и да се ползва свредел с триъгълен връх за да не се наранява излишно материалът и определно трябва да се дупчи на бавни обороти с дървено трупче отдолу. даже най-добре ще е да се ползва кръгла пила и да се протърка самият отвор докато се получи желаният размер. утре ще направя 5-6 ламела. това за сега. благодаря за направените забележки. открих доста "бъгове" както в идеята ката и в чертежа. но нали за това са коментарите. лека вечер.  :)

gotiniq7:
Изрязани от гума е най-добре, ако се намерят евтини О-пръстени е супер. Аз съм с 4 болта, завити на ръка и няма никакви течове, макар ламарината да не е права.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия