Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mito_kupona:
Здравейте! След повече от три години експерименти и проверка на почти всички идеи, които вървят в нета, включително и много мои идеи, резултатите са нулеви, но опита голям. Стигам до извода, че в установката на Капанадзе може би се използва някакъв хибрид между лайнденска банка и галваничен елемент, в които се събира допълнителната енергия, която превишава в пъти входната енергия и след това на порции се пуска през товара. Ако разгледаме схемата на патента на Капанадзе ще видим, че под номер две е поставен блок с три извода, който той нарича кондензатор. Именно това според мен е ключовия елемент в генератора. В патента е описано,че схемата на генератора се състои от две части. Първата част е изградена с елементи 1, 2, 3, 4, 5 , 6, и 7. На схемата ясно се вижда, че има полужителна обратна връзка един път от бобината 6, през блок 7 и веригата се затваря през вътрешния извод на блок 2 или кондензатора и втори път от изхода на генератора, през трансформатор предполагам и диоден мост и веригата се затваря пак през блок 2, но през външния извод. Според схемата на този кондензатор напрежението трябва да е ниско 12-15 волта. Въпроса е, как може да се зарежда кондензатора с малко енергия, дали с кратки високоволтови импулси, дали с високо напрежение и висока честота, дали по друг начин. Капанадзе стартира генератора с крона 9 волта и казва, че с нея подава импулс за стартиране на процеса. Нека химиците дадат своето мнение, на въпроса, дали и как може да се направи хибрид между лайнденска банка и галваничен елемент, за което благодаря предварително. Прилагам и две схеми за размисъл. Поздрави!
giunal:
--- Цитат на: mito_kupona в Март 21, 2012, 12:34:11 pm ---Здравейте! в установката на Капанадзе може би се използва някакъв хибрид между лайнденска банка и галваничен елемент,
--- Край на цитат ---
Здравей, това си е чист кондензатор!!! Той също може да изпълнява ролята на галваничен елемент ако е с достатъчно голям капацитет????
За напрежението 12-15 волта!!! Мисля че , не е толкова!!! Трябва да е по-високо!! За сега не знам точно колко по- високо!!! Може би 200- 230 волта!!!Ако ти прави впечатление изводите на Изхода са директно свързани с кондензатора!!!!
Поздрави!!!!
mito_kupona:
Изводите на изхода минават през блок 11 по схемата, а това е трансформатор и диоден мост, вижда се на видеото със зелената кутия много ясно, и тогава напрежението се подава на входа и на кондензатора и по логика, трябва да е равно на напрежението от първоначалния източник или акумулатора - 12 волта.
PyroVeso:
Хм, Mito, галваничен елемент, ако трябва да е от "лайденски" тип, то трябва да е мокър - с течен електролит. Това обаче се постига с два съда, свързани с "йонен мост" (това е една тръбичка, пълна примерно с разтвор на готварска сол и запушена с памучета, ватички или порьозна керамика от двете страни). Във всеки от двата съда трябва да има метална пръчка/пластина, потопена във воден разтвор на някаква разтворима сол на същия метал. Примерно: мед в р-р на меден хлорид и цинк в р-р на цинков хлорид. Та става нещо като ДВЕ лайденски стъкленици, при това свързани с йонен мост... Притеснителното обаче е, че напрежението на един такъв галваничен елемент може да бъде в границите на 0,4 - 1 - 2 волта... 3 волта - 3+малко се получават с литий и алкални метали => във воден р-р няма да стане. 1-2V са нищо в сравнение с киловолтите, с които обикновено се асоциират Тесла и Капанадзе-установките...
Pyramid:
Братлета, толкова нелепости изчетох тук че направо ме втриса. Мито Купона май беше най-близо до истината, след три години и-нищо та...ще цитирам един грузинец по този повод:
"-Это, дорогой, скорее средство заработать на жизнь, нежели источник СЕ". Няма да разкривам от кого е, че ще ви секне ентусиазмът, обаче. Капанадзе не е /и с него съм говорил лично/, само това ще ви река. Виж, за неутринните токове, които така щедро ги споменавате по-напед, не се бях сещал - по нАуката, неутриното няма заряд - ама, щом така лесно ги ловите, ще дойда да си наточа една дамаджана неутринена рачия. ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия