Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
broiko:
Пуснах най- напред текста към схемата..
caduceus:
Важно - това в средата не е йонизатор, а оргонно-електрически излъчвател. Обърнете внимание , че в текста се споменава и за солена вода вътре, както и заземена метална външна част - демек имаме си някакъв тип водна лайденска стъкленица. Това което пея аз от много време тука, ама файда йок. От иглите оргонът излиза по посока на плочата във вид на лъч и минава през нея. Някои ползват подобно нещо и за добив на водород, но основната идея е друга :)
Поздрави
mi68:
Здравейте,
Тази схема най-вероятно не тръгва по следните причини:
-транзисторът е биполярен и има десни характеристики т.е няма преднапрежение и не може да се отпуши.
-транзисторът е инверсно включен, следователно усилване около 1. Трябва външен ток на разместване от теслов трансформатор да тръгне схемата.
Ако се ползва МОП транзистор или биполярен с праднапрежение + сменена структура, или да се обърне захранването може да тръгне схемата на блокинг-генератора.
broiko:
http://freeenergylt.narod2.ru/anonimus_free_energy/
По надолу в сайта ще видите подобна схема с КПД по голямо от 5
EDM electronics:
--- Цитат на: mi68 в Март 20, 2012, 06:16:50 pm ---Здравейте,
Тази схема най-вероятно не тръгва по следните причини:
-транзисторът е биполярен и има десни характеристики т.е няма преднапрежение и не може да се отпуши.
-транзисторът е инверсно включен, следователно усилване около 1. Трябва външен ток на разместване от теслов трансформатор да тръгне схемата.
Ако се ползва МОП транзистор или биполярен с преднапрежението + сменена структура, или да се обърне захранването може да тръгне схемата на блокинг-генератора.
--- Край на цитат ---
Колега mi68, видя ми се доста компетентно мнението ти относно схемата, така подробно и грамотно обяснена с всичките тия характеристики и структури.
Може ли да обясниш по-подробно на мен - лаика не професионалист за "десните характеристики" на транзистора, как се включва инверсно и как усилването е около 1-ца. Ще бъда и много благодарен, ако науча за "преднапрежението + смесената структура", както и защо схемата нямала да тръгне без преднапрежение?
Благодаря предварително! :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия