Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (164/629) > >>

mi68:
Хипотезите ми може да са обратна логика и не разбираеми. В една затворена система енергията е константа но в отворена може да има приход само при синтез. През 1901г. се доказва, че ток може да получи по инерциален път, една бобина се завърта и ряско се спира, възниква електрически ток, който се чува в телефонна слушалка. 1916г. се правят количествени пресмятания и се доказва, че това е насочено движение на електрони, доказано е, че тока в метали е само електрони. Опитите се провеждат в земно електромагнитно и гравитационно поле. Тъй като земното електромагнитно поле е слабо то трябва да си в мегахерци да имаш някой волт, логично е гравитационното поле да захранва заради по ниските честоти.
Приемам, че не е важно от къде идва енергията важно е да работи, важно е експериментите да вървят на където ми видят очите. Въпросът е да няма загубили се. 

Velektra:
УжЪс!!!

caduceus:
Колеги,
като направите нещо на практика - по стандартните разбирания и науки, тогава се подигравайте на колегата mi68. На мен пък неговите постове ми раздвижват мозъка  ;D  Доста интересни разсъждения - плюс това прави и опити. Смятам че е ценен кадър - повече от доста други тука
Успех на всички!

gvg:
Така е!

mi68:
Здравейте,
Направих връзка с небесна механика, униполярна индукция и електромеханичен електромер. По-далечна връзка може да се направи с теслов трансформатор и инплозивна турбина на В.Шаубгер. Общото е вихровото (индукционно) поле. За разбирането принципа на генератора на Капанадзе трябва да се разбира униполярната индукция в променливотоков варянт. Навремето изхвърлих два електромера но сега ми трябват, имам малко части от един разбит електромер и мини лагери за опити. Устройството на електромера е описано в много учебници. Имаме алуминиев диск (може и меден)който се върти. Диска се върти в една равнина, перпендиколярно (ос OZ) е напрежителен електромагнит, разположен асиметрично спрямо центъра на въртене на диска (екваториална област). Имаме и токов магнит разположен радиално на диска и магнитна спирачка. Такъв електромер отчита примерно от 5 Вт нагоре визирам моя на вилата. Ако направим връзка с космоса то планетите се намират в екваториална област на слънчевата система наречена област на Лапласт, подобно на пръстените на Сатурн. Угълът неможе да е произволен, а е 90 градуса. В тясната екваториална област на Лапласт имаме въртене на ефира и виртоален диск. Ако си извън този диск и няма корекция на траекторията по спирала падаш на централното тяло в случея на Слънцето.
Капанадзе прави този виртоален диск импулсно, като всеки път има различно схемно решение (поне три различни вида схемни решения съм видял).
Правя опити да се мине в синусоидален режим но трябва доста резонанси да се настроят и тегаво вървят нещата. Може би ще се откажа и ще мина на импулсен режим, за сега не се отказвам.
При това вихрово инплозивно движение имаме по OZ увеличаване на скоростта магнитния поток, чрез намотка се правръща в ел енергия.
Така разбирам генератора на Капанадзе. ТОВА  е първи варянт. ВТОРИ варянт е да се ползват стоящи вълни със забавена групова скорост. Потози варянт съм работил но само отрицателен опит, което не е лошо.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия