Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (153/629) > >>

Vetap:
Здравей mito_kupona,
Останал съм с впечатление, че когато Капанадзе започна експериментите си, се споменаваше за ТХО, за това сметнах, че принципа е същия. Ще се поровя още преди да започна да правя нещо, защото бях приготвил една високоволтова бобина а кола и платка за Тесла трансформатор , но явно "не то", както казват руснаците. Благодаря за информацията!

Радeв:
mito_kupona@ чудесно видео! Интересно е товакоето споделяш, аз винаги си мислех че като като плющи разряда по-добре....
Изкарването на енергия от "ефира","етер","вакуум" или "лептони/кварки" се състои в прилагането на практика на ефекта на Гюигенс, но на квантово ниво. 
Можем да имаме следните случаи:
1. Да ориентираме хаотично появяващите се заряди в пространството в подходящ дипол.
2. Да създадем дипол като отделим компенсиращите заряди от реалния.
Energy from the Vacuum. 01. Introduction
В това филмче се споменава Ахаронов-Бом и ефекта А-Б.
За целта се използвали специални сърцевини в упражнения по квантова механиза, за изследване на ефекта.
Аз не можах да намеря подробна и достъпня информация за ферита и ефектите, ще се радвам ако някой обясни по-обстойно и разбираемо.
Интересна е концепцията на динатрон, и ми се струва доста логична, според мен бифилярната намотка му е майката.

mi68:

--- Цитат --- Ако външната обвивка (екранировка) на коаксиалния кондензатор е във вид на бобина, в променливо електромагнитно поле, възникналият вихров ток + униполярния, преминавайки през товар на практика ще е безплатен.

П.П. Обмислям да пусна тема за униполярната индукция, защото не се разбира напълно.
--- Край на цитат ---

Altium: За тези неща си убеден ли? Искаш да го докажеш с опит или просто са ти хрумнали случайно (както тоновете подобни твърдения, които пишеш вече няколко години)?

mi68:
Колега altium тези неща са ми хрумнали полуслучайно просто обратно аранжиране на нещата.  Опит правя да го докажа, небързайте.

Радeв:
Смятам да изследвам ефекта описан от динатрон. Също така да експериментирам с вилка на авраменко и бифилярни намотки.
Какви високоволтови диоди да използвам?
Селеновите диоди TV18 ми се струва бавни.
Имам и BA250 - 1000V, 0.4A, 150-250nS. 15 диода последователно сякаш се справят по-добре от селеновия.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия