Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
x_name41:
http://mazeto.net/index.php?topic=5947.0 - Хипотеза за процесите в кондензатори - Ето на това се основавам в тази идея за кондензатора - КОНДЕНСАТОР РАБОТАЕТ ЭЛЕКТРОМАГНИТОМ
emilvtc:
--- Цитат на: mi68 в Октомври 17, 2011, 06:25:01 pm ---Наблягаме на теоретичната подготовка. Одавна е доказано, че
-ток на проводимост (вихрови токове)
-ток на конвекция
-ток във вакум
-ток на разместване
създават еквивалентни магнитни полета подчиняващи се на з-н за пълния ток или з-н Био-Савар-Лапласт. Еднакво магнитна поле може да породи тези видове ток. Токът на разместване създава магнитно поле и в кондензатор магнитното поле е еднакво за ток на разместване и ток на проводимост. Глупави мисли на глас за тока на разместване предлагам да се се пишат.
--- Край на цитат ---
Много синтезирано и добре казано.
Та в тази връзка можем ли да кажем, че ако между плочитте на кондензатор прекараме магнитен поток, то той ще предизвика зареждане на кондензатора?
(виж картинката по-долу извадена от прикачения от mito_kupona фаил)
Какво е правилото за определяне на поляритета на заряда върху плочите на кондензатора, ако се знае посоката на магнитните силови линии?
--- Цитат на: mi68 в Октомври 17, 2011, 06:25:01 pm ---Глупави мисли на глас за тока на разместване предлагам да се се пишат.
--- Край на цитат ---
И на мен ми се ще да няма, ама никой не се е родил научен, нали?
п.п. Питам, защото нямам спомен да съм срещал из книгите и учебниците този ефект.
emilvtc:
mi68,
Понеже в предните ти постове звучиш много сигурно, поучително и убедено - в теб ми е надеждата да отговориш на въпроса ми в предният ми пост (за зареждането на кондензатора с магнитно поле).
Разбира се някой друг ако има инфо по въпроса - нека сподели.
Надявам се дискусията по темата да не се прекъсне и темата да не се отклони в друга посока.
(и липсата на информация също е информация :) )
EDM electronics:
--- Цитат на: emilvtc в Октомври 18, 2011, 10:10:27 am ---Разбира се някой друг ако има инфо по въпроса - нека сподели.
--- Край на цитат ---
Да колега има и то отдавна: http://mazeto.net/index.php/topic,1546.msg30753.html#msg30753 и
http://mazeto.net/index.php/topic,1546.msg30999.html#msg30999
Аз на практика ефект не получих! Кондензатора не се зарежда от магнитното поле - ЙОК! Този опит го прави и друг участник във форума, скромен е, но за сметка на това практик.
Нека споменатите от теб лица на теория ти обясят, сигурно знаят по-добре :D.
x_name41:
А, между другото направило ми е впечатление, че при навиването на тесла трансформаторите всички (дори и аз) използваме във вторичната намотка много тънък проводник по който не би могло да тече голям ток, ами ако се навие по дебел или многожилен дали не би трябвало да протече и по голям ток. Това го споменавам защото колегите от руския форум са направили тесла трансформатор с който захранват 60Вт. лампа на 220В. с пълна яркост (и то пак при използване на тънък проводник във вторичната 0,2мм.) при захранване от 16В. и 2А.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия