Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
vitan:
Както вече писах: Първо високоволтова стояща вълна във вторичната. После се снема енергия вътре в нея или около нея със:
- бифилярки всякакви;
- бобини всякакви;
Обаче във "понижаващ" напрежението вариант. Джери Василатос и той намеква за еднополярна стояща вълна.... :) , но не директно. Само маркира проблем и дава насоки за размисъл :)
Vetap:
Според Доналд Смит, работата е много проста. В книжката му има един чертеж на Тесла бобина, на която е "нанизал" един кондензатор. Кондензаторът е с дупка в средата, през която минава бобината. Теоретично погледнато, няма начин да не се зареди този кондензатор от полето на бобината. Не съм правил експеримент, но си спомням, че някой от форума спомена за нещо такова с използване на "Plasma ball". Не, че много вярвам на това, което Д. Смит е написал, но все пак.. Според мене ако по този начин се направи някакъв резонансен кръг, в който въпросния кондензатор да участва може би ще се получи нещо.
mi68:
Показият плип от Mito-kupona според мен е реален. Направих измерване с подобен мултимер и примерно до 35 кХц мери напрежение с грешка до 10%. От друг клип показва честота 10,18 кХц. Трансформаторът може да се се нарече резонансноинтеференачноуниполярен. Човекът прави резонанс в две намотки и говори за синфазност (еднаква фаза в двете намотки) т.е. интерференция. Най-загадачно е третичната намотка но това е чиста униполярна индукция. С тези мероприятия имаме увеличаване на тока на разместване. Предложената схема може да се реализира да кажем за 20лв. Първичният трансформатор е с ферит от ТХО с повишаваща бобина от транзисторен ТВ но може и от лампов ТВ. Подобно изпълнение правих с 2N3055 навити 9 нав. от аранжирна жица ф 0,5. Тук виждам симетрично противотакно свързване на изходните транзистори и примерно 6 нав. със средна точка от аранжирна жица ф 0,5 с бял цвят. Схемата ме заинтригува и смятам да я реализирам и изледвам този вид трансформатори.
x_name41:
И още нещо, бих искал да посоча че конфигурацията на бифилярния кондензатор на картинката по горе е такава заради магнитното поле, което се създава около него, както ще видите долу на картинката която съм посочил.
mito_kupona:
Вместо да се поставя кондензатор между двете бобини, може да се използва самия капацитет на бобините. В прикачения файл е обяснено достатъчно добре. Теоритично ми изглежда логично, но на практика засега нямам успех, а се боря с това около 1 година и повече. Явно е много важна самата геометрия на устройството. Пробвал съм всякакви варианти, но засега нула. И друг път съм го казвал, според мен това е един от възможните принципи на установката на Капанадзе. Начини на реализация сигурно има много, затова и неговите генератори не си приличат много, но принципа на всички е един. При този принцип получената енергия при всяко колебание се увеличава и така до безкрайност или докато изгори всичко, затова Капанадзе казва,че енергията, която се получава е неизчерпаема и трудното е да се контролира самия процес, за нуждите за , които се използва.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия