Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
Днес е 03.09.2011г. сценарии не получих това ме навежда на мисълта за слабо познаване на радиотехническата електродинамика. Лекцията ще има моменти от електродинамиката.
Във всеки трептящ кръг (с разрпеделени параметри или със средоточени параметри няма значение) имаме фазова разлика 90 градуса между заряда(напрежението) и тока. Тази фазова разлика затихво бързо и за това е въведено понятието близък и далечен край. В близкият край вектора на Пойнтинг-Умов мени своята посока и тук се наблюдава трансформаторен ефект. В далечната зона всичко е във фаза и там се образува вълновата зона. Междината зоно явленията сложни и се прибягва до близка или далечна зона.
В близката зона важат законите за електромагнитна индукция. Векторът се представя с часни производни в правоъгълна или цилиндрична кординатна система. Ако диелектрика е кристал то диелектричната проницаеност е тензор, а във феромагнитни среди само магнитната проницаемост е тензор то нещата са напрактика не решими, прибягва се до вектор на Херц и т.н. работа много.
От електродинамиката е извесно, че дължината определя индуктивността, а дебелината капацитета. Колкото е по-дебела тръбата толкова е по-голям капацитета. Направих забележка на колегата giunal не трябва дебела тръбата. С това намалява качественият фактор на кръга. Но това не е проблем, проблем е активното изправяне. Който се е занимавал с RC-усилватели знае, че се смята долна честотна границ на -3дБ или 0,707 ниво. Идеята ми е тази постановка да се приложи за сваляне на активна мощност в резистор. Колкото повече работя толкова повече излиза за глупава постановка, разбира се опита не е приключил за са има точка но въпроса.
Предполагам, че няма да ме разберете, но може да се дискотират въпроси за вълноводи, линия на Губо или звукови вълни нещата са общи и заекът трябва да изкочи.
vitan:
--- Цитат на: mi68 в Септември 03, 2011, 08:11:26 pm ---Днес е 03.09.2011г. сценарии не получих това ме навежда на мисълта......
--- Край на цитат ---
Ако очакваш сценарий за елементарни неща, много си го закъсал.
--- Цитат на: mi68 в Септември 03, 2011, 08:11:26 pm ---Лекцията ще има......... Предполагам, че няма да ме разберете..
--- Край на цитат ---
Ми не сме аудитория за теб. Ама има форуми за твоето ниво. Виж тук на секундата ти давам сценарий :)
П.п. Тук се дискутира Капанадзе, а не теория и "експерименти" на mi68.
giunal:
Мисля че, тези два документа ще помогнат да разберем по-добре откъде идва СЕ-то. Бях ги свалил от руските форуми. И като ги прочетох ми се изясниха доста неща забелязани при експериментите с опитната постановка.
А самият механизъм на работа и настройка на Тесла Трафа е добре описано в патента на Тесла под № 787.412 от 18.04.1905г.
mi68:
Прочетох документите на колегата giunal, доволен съм, че схваща какво обеснявам. Днес дискутирам проблема с коефициента на пречупване. Стойността на коефициента на пречупване трябва да е висок, следователно имаме качествена стояща вълна. Коефициента n=ламбда вакум/ламбда във веригата. Примерно изчисление. Имаме честота 50 Хц дължина на вълната 6 000км, трансформатора ако е 60см то коефициента на пречупване е огромен, за това при 50 Хц резонанса може да се пропусне. Ако имаме сфера с радиус 1м то капацитета е 110пФ, този капацитет е много малък и налага ползването на висока честота. Взимам честота 100 кХц, дължина на вълната 3 км, ако резонаторната бобина е с линейна далжина 30 см то n=3 км/0,3м=10 000. Големият коефициент на пречупване направо си е отражение и е предпоставка за възникване на качествена стояща електромагнитна вълна. Изводът е, не трябва честотата да е много висока.
От изложеният документ за стояща вълна в дълга линия, може и да греша, нямаше случей за свързване към линията на реактивен елеминт, кондензатор или бобина получава се удължаване на линията.
Свалянето на реактивния ток чрез ударен резононс не бях се сетил, макар че доста бистрих ударните генератори, но мисля този начин за по-сложен и по-слабо ефективен, това е лично мнение и не е заангаджиращо.
coke2k:
Цялото видео със сравнително добро качество на аквариума.
http://uploads.zaryad.com/users/ionshare/tariel/tariel-large.wmv
http://depositfiles.com/en/files/s2trnzrd1
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия