Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
vitan:
--- Цитат на: mi68 в Август 28, 2011, 07:44:52 pm ---Важна характеристика на стоящата вълна е дефазирането на 90 градуса между токът и напрежението. Това дефазиране го постигам чрез кондензатор.
--- Край на цитат ---
И един мармот увива шоколада в станиол. Той Тесла що ли не се е сетил за такъв трик?
Макар и да е имал елементи, регулиращи честотата, основния „вибратор” с многото жица не знам да е бутан изобщо.
Ай да видим стоящата ти вълна? Дай видео с измервания? Не си говорим за N-ти хармоник, който носи символична енергия.
( Малко инфо http://www.sengpielaudio.com/StandingWaves.htm )
mi68:
Колега Vitan изпадаш в противоречие. Сам казваш 1/4 вибратор възниква стояща вълна. Точно това става в заземен (несимитричен) теслов трансформатор. В заземлението токът е максимум, а напрежението е 0, обратно във върха напрежението е максимум, токът на проводимост е 0. Напомням в изолатор електронен ток не върви. Ако трансформатора е незаземен имаме симетричен трансформатор и 1/2 вибратор. Този варянт рядко се ползва и няма да го разглеждам.
vitan:
--- Цитат на: vitan в Август 28, 2011, 08:23:24 pm ---Ай да видим стоящата ти вълна? Дай видео с измервания?
--- Край на цитат ---
Не обичам хлъзгави опоненти. Или дай това, което искам, или приключихме. Кухи теории не ми се разискват.
П.п. Една точка с постоянен потенциал не прави стояща вълна....
Добавянето на кондензатор само намалява честотата и увеличава дължината на вълната. Високоволтов радиочестотен кондензатор из тия ВВ вериги носи добри загуби - и то ако не изтрещи.
mi68:
Колега Vitan напиши ми на лични сценария на видиото!
EDM electronics:
mi68, вместо да правиш видИо, вземи покажи нещо на практика, че си изписал де що има в тоя форум, а на практика нищо не си показал.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия