Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
emilvtc:
giunal,
за коя схема говориш?
(ако може я прикачи или дай линк към нея)
giunal:
--- Цитат на: emilvtc в Август 10, 2011, 04:23:40 pm ---giunal,
за коя схема говориш?
(ако може я прикачи или дай линк към нея)
--- Край на цитат ---
????????.
mito_kupona:
Здравейте! За да влезе енергия отвън в резонансния кръг, той трябва да е отворен. Природата и всичко, което ни заобикаля, също е една уникална отворена система и всичко работи перфектно. Прилагам принципна схема, как е направен при мен. L1 и L2, са бобината на резонансния кръг, но те нямат директна връзка помежду си, имат индуктивна или някаква друга неизвастна връзка, разположени са в двата края на колбаса и са навити противоположно, за да имат нулева индуктивност и да не влияят на възбуждащите бобини и въпреки всичко това, контура генерира енергия в пъти по-голяма от консумираната. За това в горните ми постове използвам думата хибрид, а не контур. Бобината е навита с проводник 4мм2 и загрява за 5 минути, така че не може да се държи с ръка. Тока от източника е 2,5А, напрежението 30В. А какъв ток тече през бобината, за да загрява така. Проводник 4мм2 е за ток 20А, а за да загрява толкова, какъв ток тече през контура? Товарната бобина също е навита на колбаса, но тя засега има индуктивна връзка с възбуждащите бобини, защото нямам време да реша и този проблем, но въпреки това, когато на нея се свърже товар, консумацията пада с около 1А, а като я дам на късо с два пъти повече. Нека да не говорим за учебниците от осми клас или някакви други, всички сме ги чели, защото това, с което се занимаваме го няма в нито един учебник и , ако разсъждаваме по учебниците, няма да постигнем нищо, нали за това са учебниците. Не се наемам да гадая от къде идва тази допълнителна енергия, факт е,че идва от някъден, но не от земята, защото не използвам заземление, засега. А кой електрон на къде върви, как се върти, разни кварки, позитрони и т.н. не ме интересуват, къде ги видяхте тези неща бе хора? Предполагам, че нещата са гениално прости, както винаги става. ПОЗДРАВИ!!!
vitan:
Загряването може да е от прилив на енергия, а може да са си чисти загуби. Това нещо ми напомня на антена, която не е добре съгласувана, за да излъчи без проблем....
Резонанс на ток или резонанс на напрежение, но в трептящ кръг на празен ход са нещо подвеждащо. Натовари ли се - идва вече реч, що за животно има там :)
Дали съм прав? Докажете, че в тия ваши неща има СЕ. Без стояща високоволтова вълна обаче, аз не го виждам. Ако някой ще експериментира с това, а не знае как - да свирка.
emilvtc:
mito_kupona, Загряването на дебелия кабел на двете половинки на бобината от схемата ти публикувана по-рано дхес ми се струва доста необичайно. Странното в случая е, че текат големи токове (за да загреят 4кв.мм проводник), без видимо да е ясно как се затваря чисто електрически контура на трептящия кръг. Разбира се има някакви паразитно капацитети между бобините навити на "салама", но те са някакви десетки до стотици пикофаради и при тази ниска честота 19кHz за която говориш определено не са обяснението за протичащия голям ток ... Озадачаващо е и ниското напрежение в контурите и върху реактивните компоненти ...
Предичната схема с двата транзистора която си нарисувал не ми е ясна и по-скоро си мисля, че има нещо сбъркано в нея.
Може ли да нарисуваш схемата на постановката и конфигурацията на бобината с която си получил този резултат?
vitan, и аз си мисля, че преобразувайки СЕ от високоволтови източници на енергия (йоносгера - земя например) с голямо вътрешно съпротивление може да доведе до положителен резултат, но все пак мисленето ми е силно подчинено на ученото и четенето по буварите в техникума и университета.
Описания ефект от mito_kupona на силно загряване навивките на бобината на видимо "отворен" трептящ кръг определено противоречи на ученото и четеното от мен за момента ... (разбира се може и да има обяснение базирано на ученото и четеното, за което не се сещам в момента)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия