Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
giunal:
--- Цитат на: mito_kupona в Август 07, 2011, 12:38:48 pm --- Проблема, засега е свалянето на тази енергия. Някой да има някакви идеи?
--- Край на цитат ---
Сигурно се знаят. Но все пак да предложа. Това са начините за трансформиране на резонантната енергия. Който са ми известни до този момент и който е ползвал Тесла.
emilvtc:
Добре де, говорим, че енергията, която се "върти" в резонансния контур е в пъти по-голяма от входната за схемата и всички се чудим как да "дръпнем" енергия от резонансния контур без да му скапем резонанса и резонансната му честота.
Извинете невежеството ми, но някой може ли да ми обясни за какво ни е това и какво ще спечелим в крайна сметка?
До колкото ми е известно когато включим един LC генератор да генерира, протича преходен процес, при който постепенно започва да се натрупва енергия в трептящия кръг с всеки следващ период на трептенето до достигането на установен режим. Т.е.постепенно натрупваме енергия в момента на разтрептяването на кръга до достигането на установен режим (преходния процес е завършил и имаме резонанс с установени параметри (честота, напрежения и токове) ).
В установен режим LC кръга "консумира" от входа на схемата енергия равна на загубената в трептящия кръг (загуби в кръга - в проводниците и в навивките на бобината, утечки в кондензатора и загуби в магнитопровода на бобината) и в товара на схемата.
Та каква е в крайна сметка целта на задачата?
vitan:
emilvtc, ти си технически грамотен, поради что ги задаваш такива въпроси?
Не дойде ли енергия отвън (Етер, Ефир, околно пространство или каквото ви харесва), както и да го въртиш трептящия кръг, не можеш да изцоцаш повече енергия отколкото си вкарал...
Разбира се, всеки е прав да си мисли и действа както намери за добре, но предполагам ти ще се съгласиш с това, което писах.
emilvtc:
vitan,
напълно съм съгласен с теб. Просто четейки предишните постове не ми стана ясно от къде ще "дойде" енергията, която се опитваме да извлечем. Вместо това се изпадна в опит за решаването на схемотехнически проблеми, които не са маловажни, но като че ли на този етап не им е времето да мислим и за тях.
Евала на мерака и ентусиазма на всички участници захванали се с експериментиране ! НЕ се опитвам да омаловажавам труда им.
Просто ми се струва, че принципа на извличане на енергия още не е ясен (поне на мен де) и вместо да се съсредоточим върху него изпадаме в опити за решаване на второстепенни за момента схемотехнически проблеми. И до тях ще стигнем, но на по-късен етап.
giunal:
--- Цитат на: emilvtc в Август 10, 2011, 02:54:34 pm ---Добре де, говорим, че енергията, която се "върти" в резонансния контур е в пъти по-голяма от входната за схемата и всички се чудим как да "дръпнем" енергия от резонансния контур без да му скапем резонанса и резонансната му честота.
Извинете невежеството ми, но някой може ли да ми обясни за какво ни е това и какво ще спечелим в крайна сметка?
Та каква е в крайна сметка целта на задачата?
--- Край на цитат ---
Ще се опитам да ти обясня. Целта е - чрез резонанса в L2&C2 да се постигне такова поляризиране в краищата на намотката L2 така че, единият край да е много по-отрицателен от другият който е свързан към земя. Това условие ще говори че , имаме натрупани много електрони в отрицателният край което е свободната енергия за която се борим. Поне така го обяснява Дон Смит. Един вид при определен резонанс бобината L2 служи като ускорител на електроните които идват от земята или може би от ефира.:):). За сега не знаем.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия