Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (12/629) > >>

vitan:

--- Цитат на: EDM electronics в Декември 09, 2009, 09:24:57 am ---....че си мистик, какъвто съм и аз.
--- Край на цитат ---
Мистика (равно или приблизително равно на) - да виждаш невидимото. Т.е. духовния мир/свят. То се постига лесно, когато се тръгне по "тъмната страна на силата" и много трудно (т.е. с много труд) по "светлата". По простата причина, че в човек се борят 2 стихии: хаоса (калта) и Божието вдъхване на живот. Има вече много документални филми, които разбиват отвсякъде Дарвин и компания. Извинете за отклонението.

--- Цитат на: EDM electronics в Декември 09, 2009, 09:24:57 am ---Според мен при Капанадзе честотата в никакъв случай не е 50 Хц, а е в килохерцовия обхват /показва го шашкането на амперклещите......
--- Край на цитат ---
Щом има хора които вярно мислят, рано или късно ще има това, което трябва да го има :)

За мен Василатос го е обяснил достатъчно добре. Това, че няма популярност е друга тема. Аз преди време го доказах с 2 мини тесла-трафчета. Принципа на Тесла/Василатос. Прехвърля се енергия, дори и когато връзката м/у 2-те бобини на тесла-трафа е много слаба. Основния въпрос за мен е: колко точно да е слаба връзката м/у 2-те бобини? Само на това още не съм намерил отговор, но пък и много не съм се блъскал над въпроса. Поне за сега.

madsatbg:
Здравейте,

Благодарен съм за изразената подкрепа във форума
и на лични.
Аз много харесвам филма за д-р Хаус.
Филма може и да е авторска измислица, но метода на диагностика на Хаус е перфектен / според мен /.
В тази връзка и аз споделям моите мисли и опит.
Когато сме повече хора, всеки е прочел, видял, опитал нещо различно.
Различните хора мислят различно: един нестандартно, друг праволинейно, трети е скептик, но събрани заедно те намират истината.
Интернет е Океан от информация, нито аз нито който и да било не може да преброди сам тази лавина от информация.
Не е случайно, че съвременните открития се правят от колектив от сътрудници.
Дори и Капанадзе забелязах, че има няколко.
Обикаляйки из форумите за Свободна Енергия, аз знам три - четири, излизат някои идеи.
Аз обичам да вземам " акъл " от всеки, но правя онова което отсявам според
моя опит и образование / понякога може би грешно  :-\/.
Зрънце по зрънце, информацията се натрупва.
Ако на един остров със сто маймуни - една маймуна започне да мие банана преди да го яде, на другия остров всички маймуни започват да го мият.
Не знам кой го беше казал, но щом веднъж е направен генератора на Свободна Енергия,
 / предо 100 години - Тесла, в наши дни Капанадзе и много други разбира се /то неизбежно ще се повтаря, повтаря ...и никой не може да го спре.

много дълго стана ама се развълнувах          мадсат

mi68:
Според мен става въпрос за гасящо искрище с 10 000-50 000 искри за секунда. Другият тип искрище е с голяма междина и остри електроди и искрите са 50 за секунда зависят от мрежова честота. Отлично решение е използване на диоди. Виждал съм снимки на теслови т-р(стари) със спирална първична намотка тък е показано тръбна. Токът трябва да се движи от периферията към центъра т.е. от- към +, + е центъра. Целта  е да се развърти неутриното и токът рязко да спре. Развъртяното неутрино във вторичната намотка индуцира ток. Вълновото съпротивление на първината намотка трябва да е под 1/30 ома. Това се постига с големи капацитети и малка индуктивност(няколко навивки). Според мен за първична намотка най- добре е алуминият-алуминиева тръба. Това са общи положения не заангаджиращи.

EDM electronics:

--- Цитат на: mi68 в Декември 09, 2009, 11:27:18 pm --- Отлично решение е използване на диоди. Виждал съм снимки на теслови т-р(стари) със спирална първична намотка тък е показано тръбна. Токът трябва да се движи от периферията към центъра т.е. от- към +, + е центъра. Целта  е да се развърти неутриното и токът рязко да спре. Развъртяното неутрино във вторичната намотка индуцира ток.

--- Край на цитат ---

- Ако обичаш конкретизирай за диодите, къде, как, защо и т.н..........
 - Токът се движи от единия край към другия, в зависимост от поляритета, как към центъра?
 - Как се развърта неутриното, нали етера е вортекс?
 - Ток няма в скаларната вълна, защото е електростатична, но във вторичната на тесла-трафа токоносителите са електрони, а не нещо друго - ток тече!
 - Как развъртяното неутрино ще индуцира ток, ако беше магнит щеше да задвижи електроните в проводника, но не е. Според мен неутриното рекомбинира от енергия в частица-маса.

И накрая, Тесла е бачкал само с медни проводници, не с алуминий /това от записките му, изчислявал е и колко пари ще даде за медния проводник, а и изрично казва че най-добър ефект се постига с медта, впрочем и Василатос това казва/. При него резонанса във вторичната е бил последователен, като кондензатора му се явява металната сфера.

EDM electronics:
И друго,

Тесла е изчислявал електромагнитен резонанс, така и не открих да е споменавал нещо за електростатичен. Василатос говори за това, но само общи приказки, така че да не може да се схване за какво става въпрос.

Не съм чел Мейл, ако той развива нещо по тази теория.................

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия