Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
teofilius:
Здравей Коке! Изглежда че са ти правилни сметките, не се сещам за опровержение. Значи кондензаторите ти в последствие захранват лампата през реле работещо на 25 херца. Това означава че лампата мига, като в момента на подаване на ток от кондензаторите тя работи на пълна мощност 100Вт. или дори и повече. На лампата подаваш изправено напражение. Предлагам паралелно на лампата да свържеш кондензатор около 50 микрофарада и да видим как ще свети лампата тогава. При реална изходна мощност от качера и кондензаторите равна на 100Вт. то и 100 ватовата лампа ще свети нормално и с пълна сила при паралелен на нея кондензатор.
Според думите на Капанадзе и Гиа, от личните ми разговори с тях, при всеки добре направен трансформатор на Тесла се получава генериране на свободна енергия но основната трудност с която, се сблъскват работещите по темата е че не знаят как да свалят тази енергия. Именно с това се е справил Капанадзе и то по елементарен начин но временно неизвестен за нас. Капанадзе не е използвал дори осцилоскоп когато е постигнал нужния ефект. Осцилоскопа може да го ползваме като следствие за да добием представа как изглежда това, което се случва...
Знаем че качера е също един трансформатор на Тесла, но транзисторен вариант и без разрядник. Не е и задължително да го захранваме с високо напрежение на входа.
Бобината или трансформатора, който виждаме при Капанадзе отвън зелената кутия, тоя я нарича трансформатор на Тесла. От това следва че не е задължително да я правим с тънък проводник и да постигаме свърх високи напрежения а просто да спазим принципа а намотките да са от дебел проводник. Следващата стъпка е метода на сваляне на енергията. Ще бъде интересно да споделиш как ти го правиш. При всички случаи, важното е че сме близо и скоро ще имаме постигането на целта ни.
coke2k:
Според мен има нещо по специфично в самото изправяне на високото напрежение - първоначално го направих с грец , но нищо не стана (фитона си върви покрай диодите все едно , че няма диоди), след това като и Динатрон с вилка Авраменко, получи се ....после го направих пак с грец , но само единия променливотоков контакт свързан към високото. Другия във въздуха...Така най-добре се получи ЕДН и се зареждат най-бързо кондензаторите. Диодите са BY228. Не мога да си обясна защо схема грец работи само с едната променлива съставка .. ЕДН може да се консумира от кондензатора само ако е противофазно на захранването на качера...... при директно свързване към кондензатора лампата светва синьо и нищо не става и греца спира да бъде грец. Т.е когато качера работи, едното реле е изключило лампата от кондензатора, а когато другото реле изключи качера , тогава се затваря веригата лампа - кондензатор през другото реле. В общи линии това е първият опит.... има и втори , ще пусна видео и схема като се прибера в момента съм командировка...
Който има направен качер може да го пробва това , а ако има по голям капацитет от 50 микроф. още по добре
EDM electronics:
Здравейте колеги!
Както teofilius вече спомена, Капанадзе-генератора на СЕ е съставен от две части - възбудител и конвертор. Възбудителя на етера е ясен. Всеки Тесла-траф е мощен възбудител, вероятно и качер. След толкова време обсъждане и четене, достигнах до извода, че етера се възбужда по два начина - с мощно магнитно поле (при Тесла-трафа) и чрез искрище (по обясненията на Василатос). Високоволтовата искра увлича етера и го "напъхва" в проводника през искрището, като той проявява характеристиките на газ и се движи по повърхността на проводника (скин ефект). При Капанадзе ги виждаме двата заедно. Дотук е лесно!
Втората част при Капанадзе е загадката, която предстои да разгадаем. Аз имам идея, която ми дойде на ум, синтезирайки всички сходни разработки с Капанадзе-дивайс. Няма сега да изпадам в подробности, само ще кажа най-главното. Конвертора представлява трептящ кръг, като добре познатият ни, но особеното в него и основна част е кондензатора - особен кондензатор!!!. Да си припомним какво казва Джери Василатос - електростатичен резонас, резонанс между кондензатори!. Всъщност точно той конвертира етера в топло електричество. А не трябва ли електростатичното електричество да го "оберем" с кондензатор? Тръбата на Грей какво е всъщност? Конвергатора в Тестатика какво е?....... Бобината служи само за колебателен процес за да може да се снема енергията и на първо място да се постигне резонанс с възбудителя. По подробно, като си изясня някой неща с опити, за което имам два въпроса. Който знае, ще съм му благодарен ако каже:
- Каква е максималната честота, която може да се постигне през искрище (обикновено) по схемата на Тесла?
- Ако свържем еднополярно пулсиращо напрежение с висока честота (да речем 30-50 kHz), предвид това, че напрежението прекъсва още преди искрището, ще може ли да се прекара толкова висока честота от другия край на искрището?
mi68:
Забивате темата в 5 глуха. Всеки теслов трансформатор генерира радиална енергия. Ако си на констанен радиус работата е 0 т.е. еквипоненциална (равнопотенциална) повърxност. При заряд разряд на топче се изменя вектора на електростатичната индукция D и се генерира ток на разместване (отместване). От лични опити този ток го преобразувах чрез приемни теслови трансформатори. Според мен не е ефективен начина. Колегата соке 2к преобразува с вилка на Авраменко- модернизиран варянт Грец. Този варянт ми се струва по-ефективен. Има трети варянт (най-ефективен-недоказан), който ми се струва прост и точен-генериране на стоящи вълни, от един ден съм го разбрал и сега почвам опит. Смятам че варянт на метода е ползвал Капанадзе и оцилоскоп не е нужен. Решението е в патенти на Тесла- така наречената "подкова на Тесла"-ясна картинка на патента.
Въпрос: Кога проводника става изолатор?
Отговор: Когато се намира във възел на напрежение на стояща вълна.
Въпросът е до проста архитектура на трансформатора от феромагнетик-желязо. Трика е в железния трансформатор при Капанадзе. Тъй като човека не е наясно с електротехниката ползва искрища. Трансформаторът може и да е феритен но трябват повишени честоти. Предпочитам първите опити да са със силициева ламарина и въздушна междина от тук и нищожни вихрови токове.
coke2k:
@mi68
Какво Какво...??...???? Нищо не ти разбрах.....
Хайде сега аз ще ти кажа нещо - слушай внимателно!
Вземам един кондензатор 47000 микроф. и го зареждам с 25 волта. След това: В продължение на 1 сек. (това е еквивалентно на точно 14.688 вата.... ) с него захранвам качер и след една проста схема на изхода на качеа зареждам друг кондензатор с 1000 волта и капацитет от 100 микроф, което пък от своя страна е точно 50 вата .....какво се получава? По просто казано 14.688 джаула за секунда на входа отнесено към 50 джаула за секунда на изхода какво прави ....КОП 3. Това се получава, когато с качер и подходящ диоден изправител се зареди подходящ кондензатор - може да пробваш и сам ще се убедиш. Когато изходния кондензатор , т.е. те са няколко (когато започнеш да правиш експеримента ще разбереш защо са няколко) започнеш да го комутираш към консуматор , ще ти се изясни обстановката. Аз последно го правих с реле защото нямах подходящи транзистори...и така и не успях да направя добре комутацията, но е факт , че опита с кондензаторите е успешен.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия