Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (87/629) > >>

mito_kupona:
Здравейте! По руските форуми се говори, че Капанадзе използва отрицателна индуктивност в своето изобретение и именно това е тайната му. Качвам един файл за отрицателната индуктивност, на руски, мисля, че го има и в нашият форум, но е на английски. Смятам, че на руски ще е полезен за повече хора, но ако модераторите преценят, че е излишен, нека го изтрият. ПОЗДРАВИ!!!

teofilius:
   По отношение на Капанадзе и компанията му от приятели, ме притеснява единствено начина им на себевъзприемане. Мисленето му е като на супербеден човек какъвто и е. Всички обвиняват правителството си и има защо, но личното ми разбиране е че всеки индивидуално трябва да поеме отговорност за финансовото си състояние и тогава използвайки талантите си може да преуспее а също и да е полезен на другите. За страна като Грузия това е естествено но не  е извинение.  Притеснява ме страхът на Тариел, че някой ще му открадне изобретенията и при все, че това също е възможност има една много вярна поговорка, която е и неизменен закон: "Няма ненаказано добро".  Така, че ако човек загърби страховете си и сподели постиженията си, неизменно добрината му ще се върне във вид на добро или преди да получи някой нещо то трябва да даде. Никой няма да бъде ценен за постиженията и изобретенията си ако е стиснат.
   Срещата ми с Капанадзе бе с презумцията аз и мои бизнес партньори да бъдем производители на неговия хидрогенератор. Според досегашните преговори това може да се случи и на практика да произвеждаме  преди края на тази година. За сега не мога категорично да потвърдя дали това ще се случи но се надявам на най-доброто а то не винаги е това, което изглежда.
   Пред мен демонстрираха хидрогенератора и с пълна увереност твърдя че не е измама. Заснех го от всички страни а дори и отвътре, като последното не бе особено желателно за някои лица, така че фокусите са изключени.  Основно имаме хидропомпа, която е и секрета на Капанадзе, създаваща 200 и повече бара налягане при 1КВт консумация. Масления с голямо налягане поток върти хидромотора а той от своя страна посредством ремъчна предавка върти 18КВт трифазен генератор. От едната фаза на генератора излиза червен проводник към хидропомпата и управляващата параметрите електроника.
По думите на капанадзе преобразуването на налягането от хидропомпата се превръща във въртящ момент и енергия на изхода. Според мен хидропомпата е центробежна а между нея и хидромотора има допълнително устройство, което допълнително увеличава налягането и механичния момент на изхода.

velstar:
Много интересно анализиране на генератора на Капанадзе: http://www.youtube.com/watch?v=XhDcADo7jjM&feature=related - Kapanadze ? WOLNA ENERGIA PRZYGOTOWANIA I PROGRES video#12

teofilius:
Все по близо до разбирането и пресъздаването на генератора на Тесла - Капанадзе:

coke2k:
ПРОБА 1:
Здрасти Teofilius,
аз направих няколко прости опита по темата Капанадзе, но ми се иска предварително да обсъдим резултатите преди да изхвърля още една кофа транзистори. Опита представлява следното:
Добре настроен качер, който след грец пълни няколко кондензатора с общ капацитет 50 микрофарада. Времето за което се пълнят кондензаторите е 40 милисекунди, а напрежението до което се зареждат е 400 волта. Качера работи модулирано на 25 херца т.е. последователно на захранването му има реле което се управлява от 555 генератор и чука релето през 0,04 сек. (Честотата на която работи самия качер е грубо около 330 килохерца)
Захранването на качера е 25 V DC с около 1 А ток. За периода от 0,04 сек.  капацитет от 50 микрофарада и напрежение 400 волта сметките показват 4 джаула за 0,04 сек, което прави 100 вата мощност. (в общи линии това е по Динатрон)
Греца съм го включил доста странно към качера защото при нормално включване нищо не става и не се пълнят кондензаторите (по късно ще покажа схема). Въпроса е правилна ли е методиката ми за изчисляване и ако е правилна това означава ли 400%.  ДОПУСКАМ , ЧЕ БЪРКАМ НЯКЪДЕ  и за това коментираме все пак.  Качера нарочно е на 25 волта защото при 50 волта примерно стават много бели и изхвърлих 4-5 скъпи кондензатора вече.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия