Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
hotalin:
А чукче и наковалня , от двигател на моторетка,няма ли да свърши работа за искрището?
mi68:
Няма да стане, няма охлаждане, но ако пъпките са волфрамови може да се помисли при малки токове.
teofilius:
Здравей Ми68! Капанадзе със сигурност използва прости елементи и принципи. Като казвам че искрището е високочестотно имам в предвид че през него протича разряд със висока честота а не че е някакво специално. Извинявам се че не съм го уточнил достатъчно ясно.
При 100КВт установка долу и вляво при електрониката мисля че се вижда именно високочестотния разряд. Дългия разряд между двете бобини със сигурност е 50Хц.
mi68:
Тъй като няма данни за честотата на искрите може да се предположи. Опита на Федерсен доказва, че броят на искрите е равен на резонансната честота определена от формула на Томпсън. Келвин доказва, че при разряд на лайденска стъкленица честотата на разряда е около 100кХц. За мегахерци не може да говорим заради инертноста (реактивноста) на въздуха. Приемам за горна граница на искрите 100кХц. Ако се прави разряд на кондензатори заради индуктивността на проводниците честотата е по-ниска. Честотата важна ли е или се търси резонанс? Логически не ми е ясно задачата на високочестотното искрище. Може би идеята е в начален етап. Да припомня при теслов трансформатор се спазва условието L1C1=L2C2. В първичвата верига С1 е много голямо L1 е много малко, при вторичната намотка L2 е много голямо, а С2 е много малко.
teofilius:
Все още немога да кажа че разбирам как работи генератора на Капанадзе но мисля върху следното. Високочестотно високо напрежение минава през искрището и така имаме високочестотна искра. По същественото е че това е и работната честота на изходната-силова бобина. В бобината по този начин се създава електромагнитно поле, и имаме определена за случая индуктивност и проницаемост на средата във и около бобината. Ако с честота 50 херца и пак ударно (през искрище) се внася електромагнитно поле във и около бобината, то индуктивността се променя със същата тази честота, и за да сме точни - намалява. Това което става в последствие е че високочестотното електромагнитно поле се превръща електрически поток със честота 50 Херца. Не говорим за синхронизация а за превръщане на магнитното поле в електрическо и по точно, в енергия.
Мисля за принципа на импулсните трансформатори: При тях се използва висока честота тъй като енергията на изхода в голяма степен зависи от честотата на промяна на магнитния поток в тях. Един такъв трансформатор, например - инверторен електрожен, няма по силно по интензитет магнитно поле от това на обикновен електрожен при една и съща изходна мощност. Феритния трансформатор е приблизително колкото цигарена кутия. Причината да може да има толко голяма енергия на изхода е най-вече в честотата на промяната на магнитния поток при много по слабо магнитно поле в сравнение с големия железен и низкочестотен трансформатор. От тази гледна точка дори е без значение дори, дали основния магнитен поток в един трансформатор е постоянен или променлив. Ако можем с минимални енергийни загуби да променяме индуктивността или магнитната проницаемост в него, то така ще променяме и магнитния поток минаващ през трансформатора. В следствие постоянното магнитно поле става променливо и в изходната бобина имаме енергия. Принципа на ИНКОМп е точно такъв. Източник на постоянно магнитно поле и изходна бобина. Управляващата входна бобина с минимална енергия променя индуктивността и проницаемостта на средата между бобината и магнита. Ефективността на ИНКОМП е средно около 3 (300%). Ами ако вместо постоянен магнит използваме електромагнит а управляващия ток е с високо напрежение и ударно минаващ през искрище? Знаем също че колкото по отрязан е фронта на електрическия импулс, толко по -голяма е автоиндукцията и съответно е по-бърза промяната на индуктивността и проницаемостта на средата. Резултата е повече енергия на изхода.
При обикновения трансформатор при товар на изхода, входния ток се увеличава защото магнитното поле на вторичната намотка намалява индуктивното съпротивление на първичната. Освен това при товар на трансформатор, магнитното поле на първичната намотка отслабва и това е причината за увеличаващия се ток на входа. За по-чисто разглеждане на принципа, дори може да нямаме вторична намотка. При някои от експериментите ми само с една намотка и без магнитопровод, при ~ 12 волта на входа и управление с висока честота, напрежението на самоиндукцията е над 600волта. То е и което се използва от Бедини при зареждане на акумулатори. При мои експерименти захранвам 25-60Вт лампи като го докарвам на 230 волта а КПД е около 90% и повече. Тоест - спокойно имаме импулсен трансформатор с "добро" КПД, без вторична намотка, и дори го правя и без галванична връзка спрямо входа.
Каква е ролята на резонанса при Капанадзе? - Мисля за две причини: Първо е че, при резонанс имаме максимално интензивно електромагнитно поле и съответно максимум енергия на изхода при минимум енергия на входа. Е! Това никак не е достатъчно. Втория вид резонанс е степента на взаимодействие и синхронизация между енергийния кръг на установката на Капанадзе и околното ефирно пространство. Резонанс, освен всичко друго означава и максимален синхрон между две енергийни системи, при което тази с по-малко енергия получава от тази с по-голяма енергия, и това може да се случва с някаква честота (ритъм). Тесла казва а Капанадзе потвърждава че Ефира е с по-голяма енергия от познатата ни атомарна материя. Изобретенията на Капанадзе го потвърждават.
Как можем да взаимодействаме с Ефира така че да имаме енергиен отклик от него? Мисля че това е един от най-важните въпроси на които трябва да си отговорим. Електромагнитното поле е междинна сила и среда между атомарната материя и Ефира. Електромагнитното поле е Ефирна енергия и реакция на взаимодействие с атомарната материя.
Със сигурност има още важни въпроси, които очакват своите отговори но надявам се написаното от мен да помогне на раждането на правилните идеи и отговори, които да ни доведат до построяването на реален генератор на свободна енергия.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия