Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
Направи ми едно впечетление хубавото заземлениение на Капанадзе. Направих връзка с електростатиката, а именно зареждане на електроскоп с противоположно електричество като се ползва заземление. Може би със заземлението Капанадзе преобразува отрицателната обратна връзка в положителна и имаме генераторен режим. Математически това го представям в най-общ вид:
ЕДН=-(dФ/dt) се преобразува в ЕДН=dФ/dt
Физически това значи, че се образува противоположен полюс, взаимно се привличат и се противопоставят на движението. Обратно индуцира се едноименен полюс, взаимно се отблъскват и имаме ускоряване на движението. От изложеното схващане излиза, че заземлението може да се замени с точка с нулев потенциал. Имам предвид безиндуктивна бифилярка да наелектризирва кондензатор и да имаме нулев потенциал. Изказвам се неподготвен но вече в опитите задължително ще присъства заземление. Ако се сложи екран (фарадеев кафез) вътре в екрана имиме разноиминен полюс, а от вън едноименен полюс, екрана прекъсва полето и по-правилно е да е мрежа с отвори много по-малки от дължината на вълната, за да се ползва хоризонталната съставка на вакума. Правилно, според мен, е да се свързва елекрически външната страна на екрана ако бобоната е вътре, ако е вън бобината свързването е обратно.
teofilius:
Следващата предоставена от мен информация и схема е на основата на разговори с (познайте кого)....с Гиа
1. Първичния контур е високочестотен - над 100КХц.
2. Първичния контур е кондензатор, бобина и високочестотно искрище.
3. Тариел Капанадзе открива случайно ефекта на увеличаване на енергията на изхода при повтаряне на експериментите на Никола Тесла за пренос на енергия по един проводник (и безжично).
4. Вторичната изходна бобина е бифилярна Теслова намотка от която, една част се използва като затворен електромагнитен кръг(най-вероятно резонансен с кондензатор), а другата е товарна. Тя също е и заземена в единия край на товара.
5. Не се използват магнитопроводи. Магнитопроводите препятстват на получаването на свободна енергия.
6. При генератора със зелената кутия, високоволтовата над 100КХц искра(разряд) се осъществява вътре в зелената кутия. Нъншната искра(разряд) е 50Хц и е задаваща за изходната честота на генератора. 50Хц. искра бие върху първичната дебела намотка(5-6 навивки).
7. Вторичната бифилярна намотка трябва да е с дължина на проводника 1/4 от дължината на вълната спрямо високочестотния и високоволтов вход който е над 100КХц.
https://sites.google.com/site/teslafreeenergy/home/tesla-kapanadze
hotalin:
Би ли ми показал, най простият вариянт на генератор на свободна енергия на Тариел Капанадзе.
teofilius:
Не! Написаната от мен информация е кратко и ясно обобщение от разговорите ми с Гия. Схемата съм я нарисувал също на база - разговорите ми с него. Не мога да гарантирам че казаното от него е истина. Експериментирам в тази насока и когато имам нужния резултат, тогава ще мога да дам ясен отговор. Тази информация е за да помогне на практически работещите по темата.
mi68:
Към колегата теофилус какво разбираш от високочестотно искрище. Това трябва да е гасящо искрище с волфрамови наклатки и масивна мед за охлаждане, разтояние между електродите 0,01-до 0,1 мм, максимален брой искри 50 000 за сек или 50кХц. Диапазона 10-20 кХц е лесно достижим но бързо загрява. Имам снимки на такова искрище но трудно ще се изработи. За такова ли искрище говориш. Тези бързи искри напрактика водят до волтова дъга.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия