Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (63/629) > >>

EDM electronics:
Капанадзе в клипа казва:
- "Я нашел резонанс, между первичная катушка и вторичная катушка.........." -вероятно има предвид резонанс между електромагнитното поле на едната намотка с искрата по другата намотка.

Идеята е добра, но предполагам вече е изпробвана. Много от руснаците ексепериментираха с генератори на 50 Хц, с искрища на които се регулира честотата с промяна на разстоянието. Но знае ли човек... така или иначе все още теория за това няма, с експерименти ще стане, ако ще става въобще.

В горната схема си свързал паралелен трептящ кръг, каква е идеята? - според мен за постигане на паралелен раезонанс, просто трябва един кондензатор в паралел. С така дадената схема, при резонанс, тока през работната намотка ще е минимален.

И един въпрос: Защо се отказа от сърцевината, нали SR - админа извади теория с феритна сърцевина.

teofilius:
Ами в горната схема имах малка грешка. Поправих я. Идеята е енергията да се взима от линията между кондензатора и бобината, които са в резонанс и тока е голям. Надявам се действието на искрата да окаже нужния ефект така че да имаме нещо различно от обикновен резонансен кръг. Предполагам, че  става въпрос за ново непознато на традиционната физика явление, при което електромагнитното  поле в изходната бобина става много голямо без това да влияе значително на входа. Там е работата, че като се движа в областа на неизвестното, то остава да правя нестандартни неща да мисля и действам отвъд познатото... Опитвам се да обхвана нещата от всяка страна. Също и от близо, и от далеч. Зная че Тариел е постигнал нещо гениално и същевременно супер просто, което ще промени света ни. Затова и се опитвам да разбера за какво става дума. Задавам въпроси и се старая да разбера нещата при различни отговори. Например - Как Капанадзе е направил откритието си? Има два отговора: 1. Със логическо мислене на основата на познати физически принципи. 2. Случайно  при експериментиране с резонанс на основата на Мелниченко и Тесла.  Тоест - комбинирал ги е а резултата е бил неочакван, въпреки че може би се е надявал.  Е!  Има и трети отговор - логично мислене но на нивото на физиката и мисленето на Никола Тесла. Може би това е и правилния отговор. В накаква степен смятам че откритието му е закодирано в патентите на Тесла, тъй като в изказванията си казва че е повторил Тесла.
   Всички сме пробвали с 50Хц искра но в случая идеята ми е 50Хц ниско напрежение съчетано с високоволтова искра с 50Хц. Има още неизвестни но постопенно или не толко постепенно ще разберем за какво става дума...
   Засега оставям ферита на заден план и по малко ще се съобразявам с SR - админа в това отношение тъй като знам че Капанадзе изобщо не използва магнитопровод, а също и смята че магнитопровода намалява ефективността на установката... Отчитам че SR - админа е схванал основния принцип, а изпълнението е направил с магнитопровод. Недостатък при него е и че искрата е високочестотна(~15-30КХц) а не в синхрон с основната 50Хц , което намалява ефективноста но не твърде много - все пак на изхода има минимум 150Вт освен нужната за самозахранването.
   Мисля че изходната първична и вторична бобина, в която електромагнитното поле се усилва с приток от Ефирна енергия, би реагирала много силно спрямо входа(генератор на 50Хц., инвертор, трансформатор...) така че за да не се случва това, изходната първична трябва да е в паралел с кондензатор, така че голямото количество енергия да циркулира между тях, като те са в резонанс. Друг начин да се прекъсне връзката между вход и изход е между тях да има искрище но това е повече в посока на Смит отколкото Капанадзе  и е твърде грубо. ...

mito_kupona:
Здравейте! При мен се получава доста интересен ефект при следната конфигурация. Генератор от луминисцентна лампа, на около 20kHz, който се захранва директно от мрежата, след него руско тхо, с което получавам вн. На тхо-то съм навил още две намотки, с едната подавам 20kHz на изходния траф, а от другата посредством диоден мост и кондензатор захранвам генератора за 50Hz, който е изпълнен с два маломощни и един средномощен транзистор и изходния транзистор, който е един и е IRFP250N. Разрядника ми е напълно затворен, няма искра, от него подавам вн на изходния траф на съответната бобина. Другия край на същата бобина не е свързан никъде, виси във въздуха, защото, като го свържа към земя се сриват генерацийте и   консумацията пада до 2mA. Последователно на крайния тр-р на 50Hz съм свързал амперметър и при нормална работа на генератора, няма никаква консумация от транзистора, който е свързан със съответната намотка на изходния траф. Дефакто в изходния трансформатор смесвам 20kHz, който са модулирани с 50Hz и идват от тхо-то и 50Hz, който идват от генератора и крайния транзистор. Цялата постановка я захранвам от мрежата и при нормална работа консумира 150mA, това са 33 вата. Захранвам лампа 12в 21 вата, която свети напълно и друга 220в 40 вата, която свети наполовина, която е вързана на филтриращия кондензатор на захранването на 50Hz, защото без нея напрежението стига до 350в и изгаря транзистора. Интересното е,че всичко това се получава без искра, а само с полето, което създава вн. Без вн ефект няма, както и без 50Hz. Нямам прецизни уреди, за да направя точни измервания, но по прости сметки кпд е около 100, може да е и над 100. Друго интересно нещо е, че когато извадя ферита ефекта е същия и може да се окаже, че teofilius е ПРАВ. Ще кача клип, за да се види всичко това. ПОЗДРАВИ!!!

mito_kupona:
Ето и осцилограма на изхода. Генератора за 50Hz e на правоъгълни импулси. Пробвах и генератор изпълнен с 555, с възможност за плавно регулиране на честотата и интересното е, че когато честотата е 50Hz работи, като с транзисторния генератор, но когато я увеличавам ефекта намалява пропорционално с повишаването на честотата. ПОЗДРАВИ!!!

mito_kupona:
Ето и снимка на установката. На масата е лампата 40 вата 220в, а в долния ляв ъгъл се вижда другата 12в 21вата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия