Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Радико:
--- Цитат на: krasias в Април 16, 2021, 10:20:36 pm ---Сори Радико тука номерата не вървят инверторните електрожени са импулсни високочестотни устройства.
--- Край на цитат ---
Аз ги виждам като черна кутия на входа на която влиза прав ток и на изхода излиза пак такъв но с различно напрежение.
mi68:
Здравейте,
Днес е задоволителен ден за българската демокрация!
Пиша в тази тема защото Капанадзе дава подсказки за "Бобини за електромагнити" по патент на Тесла. Темата е близо 200 страници и заби основно в ТТ или сега за магнитното поле. Отлично но това нищо не ни помага.
В палачинковата бобина основно търсех гравитационни ефекти. Това е така защото електрона има маса, а това никой не коментира, а масата е 9,1.10^-28 г. Масата е малка но инерциално може да се генерира ток. Токът е маллък и няма практическо приложение, но СЕ генератора трябва да се каже от къде идва СЕ? Възможно решение е да дойде от гравитацията. 1 кулон = 6,3.10^18 електрона, маса на 1кулон е 5,7.10^-9 грама, 1кулон = 1 ампер за секунда. За това центростремителното движение на електроните в бобината е много важно, но тава се забравя. За това количеството води да качество, като се увеличи ампеража (масата), нещата излизат извън контрол. Примерно вривения ми лампов генератор. Увеличаването на ампеража става в токов резонанс. Според I закон на Кирхоф входния ток в един възел трябва да е равен на изходния, но това не важи при токов резонанс, тока в кръга е Q пъти по-голям от входния, където Q е качествения фактор на кръга.
Свързването резонансно на палачинкова бобина се държи като токов резонанс, макар че бобините са свързани серийно! Токовият резонанс се характеризира с висок импеданс (съпротивление) за това бобините са свързани в колекторите на транзисторите (лампите). Ако беше сериен напрежителен резонанс се сменя архитектурата на генератора и бобините трябва да се свържат линията за обратна връзка (ОВ). В зависимост от качествения фактор в ООВ или ПОВ.
Поставих безиндуктивна бифилярка с цел да проверя индукцията, както се очакваше нямаше индукция с нужното ниво светодиодите не светнаха, не мерих никакви напрежения. Проведох друг опит да тествам електростатичната индукция (магнитоелектрична) от безиндуктивна бифилярка към безиндуктивна бифилярка. Индукцията е твърде слаба, при 0,5А от захранването получих 120мВ, светодиодите се запалват при 200мВ. С увеличаване на тока индукцията се повишава линейно, но и честотата скача, така че линейната линейната функция е под въпрос.
Имам една палачинка навита с четири проводника четирифилярка, явно трябва да навия поне още една и да сложа фолио, да проверя магнитоелектричната индукция как прехвърля в кондензатор, да днес е задоволителен ден за българската демокрация!
krasias:
--- Цитат на: Радико в Април 16, 2021, 10:30:12 pm ---Аз ги виждам като черна кутия на входа на която влиза прав ток и на изхода излиза пак такъв но с различно напрежение.
--- Край на цитат ---
Да бе щот така ти е удобно да се правиш на луд, щото написа една велика глупост и сега се чудиш как да я защитиш. Е дори и фарадеевото динамо не доказва нищо от тезата ти щото лошата истина е че който и да го е направил това динамо то освен някакъв съвсем слаб ток и мижаво напрежение засичащо се само с галванометър, нищо друго не излиза от него. Хайде направи така че от него да излязат ония заявени хиляди ампери тогава пак обяснявай кое как е.
GMG:
--- Цитат на: krasias в Април 17, 2021, 08:47:10 am --- Да бе щот така ти е удобно да се правиш на луд
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: Радико в Април 16, 2021, 10:30:12 pm ---Аз ги виждам като черна кутия
--- Край на цитат ---
Краси, привиждат му се само кашони и кутии на Радико, нормално Е. ;D
Bat_Vanko:
--- Цитат на: Радико в Април 16, 2021, 10:10:47 pm ---Ами да сигурен съм най стсрият пример зс това се нарича "униполярен генератор на Фарадей"
Когато диска му се върти със постоянна скорост какво се случва. Сигурно центробежно действие върху електроните може би, но как тогава се сменя поляритета при обръщане на магнита???
--- Край на цитат ---
Радико, принципно е така но на практика - НЕ. Всеки един магнит има някаква неравномерност на магнитното поле. За това е много трудно да се изработи качествен магнитен лагер. И в добава униполярният генератор не дава индукция ако четките са неподвижно свързани с диска. И всичко това е описано с примери в оная книга, която ти упорито отказваш да прочетеш защото има опасност да научиш нещо. Важното е като се погледнеш в огледалото да виждаш една велика личност ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия